Skillnaden mellan Aleve och Ibuprofenibuprofen struktur

Aleve Vs Ibuprofen

Om du 'har fått en allvarlig huvudvärk och andra smärtor kropps sedan en av de snabbaste lösningarna är att tillgripa användningen av smärtstillande medel. I detta sammanhang finns det många typer av smärtstillande som cirkulerade på marknaden idag. Aleve och Ibuprofen, även om två olika läkemedel, används för nästan samma rad ändamål '' smärtlindring eller reduktion.

Främst är Aleve faktiskt ett populärt varumärke av den kemiska föreningen Naproxen medan Ibuprofen är bara ett generiskt namn som fungerar som den kemiska förening som används i populära Ibuprofen märken som Alvedon och Motrin.

Ibuprofen är klassificerad som ett av de läkemedel som ingår i NSAID-gruppen eller icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Det fungerar genom att stoppa de frigjorda prostaglandiner som görs tillgänglig på grund av en befintlig skada eller inflammatorisk respons och även hämmar den faktiska frisättningen av prostaglandin. På grund av sin verkningsmekanism och därigenom hjälper den i fallande övergripande inflammation, smärta och även kontrollerar feber. Den kan köpas som en OTC med förberedelse vanligtvis på 200 mg och 400 mg. Andra starkare doser finns men på ett recept basis.Aleve, en naproxen Natrium läkemedel, är en annan NSAID som vanligen tas av artrit. Bortsett från detta är Aleve också används som en OTC-läkemedel för att lindra vanliga smärtsymptom av menstruations kramper, migrerande huvudvärk och andra former av värk.

De två läkemedlen som NSAID samma nackdel att öka ett 's risken för hjärtinfarkt och stroke, om de används alltför ofta. De två kan också framkalla gastric (mage) blödning på grund av deras irriterande kemiska egenskaper. Ändå är Aleve tros framkalla sömnighet och förstoppning bland sina användare.

När det gäller längden på terapeutisk läkemedelsverkan, Naproxen (Aleve) verkar vara vinnaren. Med tanke på nästan samma dosering av ibuprofen och Aleve, varar effekten av den senare ganska längre (8-12 timmar) jämfört med de tidigare (4-8 timmar).

Även om detta är en ganska mycket subjektivt anspråk, många håller med om att Aleve eller Naproxen droger har bättre smärtstillande effekter alldeles särskilt om man ser det på ett beräknat per dos. Aleve 375 mg kan ha en längre och mer kraftfull effekt än en 400 mg Ibuprofen.

Aleve är ett varumärke medan Ibuprofen är ett generiskt namn.

Aleve 's effekter varar längre än Ibuprofen' s.

Ibuprofen sägs inducera mer magirritation jämfört med Aleve.