Skillnaden mellan Anestesi och SedationAnestesi vs Sedation

Både anestesi och sedering är medicinskt accepterade att hjälpa kirurgiska eller enkla driftförfaranden. ? När det gäller den huvudsakliga effekten, är en typ av medicin som kommer att göra folk känsliga för smärta medan sedering skapar detta tillstånd av avslappning som är nästan som att somna anestesi. ? Historiska dokument har visat att skapandet och utvecklingen av sådana förfaranden är främst för att hjälpa patienter hantera kirurgiska metoder och för att lindra känslor av smärta, stress och ångest. ? Anestesi definieras som den medicinsk åtgärd som kommer att kontrollera smärta för endast ett visst område. ? Detta är vanligtvis en med en lokal anestesi. ? Avsikten och målet för en sådan åtgärd är att bedöva det aktuella området av kroppen. ? Sedation, å andra sidan, är till största delen injiceras eller tas oralt och kommer vanligtvis att påverka hela kroppen.

Anledningen till att ta båda läkemedlen är oftast för att göra patienten bekväm. ? Det finns vissa fall då orsakerna kan variera. ? För en sak, är sedering processen oftast gjort för att minska nivån av spänningar och stress som en person känner. ? Anestesi brukar inte påverkar mentala känslor för en person. ? Det finns också vissa grupper av både anestesi och sedering. ? Anestesi är uppdelat i tre stora undergrupper såsom lokala, regionala och narkos. ? Typen skulle? beroende på mängden av område som du vill att lugna eller göra stel. ? Den lokalbedövning fokuserar på små delar av kroppen medan den regionala typen fokuserar oftast på större områden och injiceras i stora nerver, och de allmänna typerna påverkar hjärnan och hela kroppen. ? Samtidigt behöver sedering inte har typer men nivåer av effekt. ? Nämligen dessa nivåer är den minimala sedering, den moderata och djup nivå av sedering. ? Ibland är narkos betraktas som den fjärde och sista etappen av sedering.

För de flesta läkare, kirurgi oftast skulle kräva både mediciner narkos och sedering. ? Men om patienten är oftast lider av mentala störningar och problem, den viktigaste lösningen för att få råd är de av lugnande medel snarare än anestesi. ? När det gäller biverkningar, är anestesi ofta anses vara säkra och har varit föga kända nackdelar. ? Sedering, å andra sidan, kan bli en vana som kommer att påverka den mentala förmågan hos en person. ? Det kan leda till att de har minnesluckor och förfaller, vilket kan påverka deras dagliga livsstil. ? Ibland kan sedering medicinering leda till missbruk och tillförlitlighet på läkemedlen.Sammanfattning:

1. Anestesi har tre huvudtyper, nämligen dessa är de lokala, regionala och narkos medan sedering har tre grundläggande nivåer, som är den minimala, måttliga och djup sedering.
2. Anestesi är perfekt för fullständig kirurgiska ingrepp medan de med känslomässiga eller metall obalans är att föredra att ta sedering mediciner.
3. sedering, när det tas, kommer att påverka hela kroppen, medan anestesi har valet att endast påverka domningar på en viss del eller region av den mänskliga kroppen.