Skillnaden mellan Mosquito och bed bug bitesMosquito vs Bed Bug Bites

Myggor och vägglöss är vanliga insekter som inte bara irriterande, men kan också bita och orsaka infektioner och sjukdomar.

Myggor trivs i stillastående vatten som en pöl, kärr, eller stillastående vatten behållare. Manliga myggor lever på nektar och växtsaft men honmyggorna behöver de näringsämnen som de får från blodet innan de kan producera ägg även om de också livnär sig på nektar som de manliga myggor.

Vägglöss finns vanligen i sängar eller andra områden där människor sover. De är inte helt natt men är mycket aktiva på natten när de livnär sig på sina värdar. De livnär sig uteslutande på alla varm blodiga djur, inklusive människor.

Både insekter är hälsorisker och vägar har prövats och visat sig vara ineffektiva i helt utrota dem. Vägglöss var utrotats i utvecklade länder på 1940-talet, men på grund av utlandsresor och användning av begagnade möbler, kom tillbaka efter några år.

Medan få myggor ur ekosystemet inte kommer att ha några negativa effekter på den, har ansträngningar att utrota dem tappat målet. De fortsätter att livnära sig på människor och infektera människor med sjukdomar.

De hittar sina offer genom koldioxid och organiska ämnen som de kan upptäcka även på avstånd. De injicerar saliv i sina värdar att koagulera blodet innan de suger det i sina system.

De vilar vanligen på en sval plats under dagen och vänta på skymningen för att mata fram till gryningen. Deras bett verkar i områden som inte omfattas med kläder och kliar och sväller omedelbart. Klåda och svullnad försvinner efter några dagar.Bed bug bites å andra sidan kan hittas på magen eller ryggen eftersom de brukar bita när du ligger ner. De biter kommer att ta tid att visa tills du kommer att känna klåda och märker svullnad som förvärras varje dag.

Bed bug bites är ofta stora och kan se ut som en bård eller nässelutslag men några är så små som myggbett. Vissa kan ha röda prickar i centrum och känner sig mycket kliande. Svullnaden är också sämre i sängen bug bites än i myggbett.

Bed bug bites vanligtvis inte kräver behandling, men kan leda till sekundära infektioner som behöver en antiseptisk lotion eller antibiotisk kräm eller salva med kortikosteroider. Om det finns förekomst av allergiska reaktioner, kan orala antihistaminer vidtas.

Myggbett behandlas ofta med calamin lotion och ättika. För svåra fall kan antihistaminer och kortikosteroider behövas.

Sammanfattning

1. myggbett är små, medan sängen bug bites är större.
2. myggbett kliar och sväller omedelbart, medan sängen bug bites klia och svälla efter några timmar.
3. myggbett finns ofta på exponerad hud, på delar som inte är täckta med kläder, medan sängen bug bites finns på magen eller ryggen.
4. Båda är aktiva under natten, men medan alla vägglöss är Blood Suckers, bara honmyggorna livnär sig på blod.