Skillnaden mellan Motrin och IbuprofenMotrin vs Ibuprofen

Smärtstillande medel är sålda ut på marknaden. Då och då får vi smärtsamma muskler, leder, huvud, och så vidare och så vidare. Vissa smärtor är vanliga och kan behandlas med over-the-counter smärtstillande medel. Men vissa smärtor är farliga, såsom bröstsmärtor och intensiv magsmärtor. De mer intensiva smärtan är, desto mer blir farligt. Men det finns tysta smärtstillande.

Två av de mest populära over-the-counter läkemedel är Motrin och ibuprofen. Dessa två läkemedel tjänar miljontals dollar varje år. Låt oss ta itu med skillnader.

Ibuprofen är ett generiskt läkemedel medan Motrin är ett av varumärkena av ibuprofen tillsammans med Alvedon, Nurofen, Nuprin och mycket mer. Så om du tänker på det, är ibuprofen ett generiskt läkemedel och Motrin är en märkesvaror läkemedel.

Problemen med att köpa generiska läkemedel är ibland effekten på patienterna. Vissa läkare föredrar märkesvaror droger, eftersom de i regel är mer potent än generiska läkemedel. Men generiska läkemedel är mycket billigare. Så i det här fallet, är ibuprofen mycket billigare än märkesvaror Motrin.

Motrin används för många sjukdomar som: mindre värk såsom huvudvärk, muskelvärk, artros smärta eller smärta från artrit, tandvärk, mensvärk, förkylningar, och ryggvärk. Det är också tillfälligt minskar feber. Ibuprofen är också indicerat för samma såsom inflammation i artrit, smärta under menstruation kallas dysmenorré. Det är även används i perikardit och öppetstående ductus arteriosus.Motrin finns i kapslar, tabletter och en sirapsform för spädbarn och chewables för barn. Ibuprofen i generisk form är endast tillgänglig i tablettform.

Motrin och ibuprofen bör inte tas om en svår allergi uppstår. Personer som är allergiska mot acetylsalicylsyra bör inte ta det också. Båda läkemedlen bör inte också tas av dem som har mage sår och blödningsproblem eftersom det kan förvärra deras fall. Människor som är 60 år och uppåt bör inte ta det också. Man bör inte dricka någon alkohol under dessa läkemedel.

Sammanfattning:

1. Ibuprofen är ett generiskt läkemedel medan Motrin är en märkesvaror läkemedel.
2. Ibuprofen är billigare än Motrin.
3. Motrin har fler former av tillgänglighet än ibuprofen såsom sirap, kapslar, tabletter och tugg former.