Skillnaden mellan fotled Stukning och brottFotled vrickning vs fraktur

Någonsin upplevt med din fotled stukad? ? Jo jag har och det var mycket smärtsamt. ? Det hände när jag ordna saker på en hylla och avföring som jag var uppe störtats och jag föll ner. ? Min fot landade ojämnt på betonggolvet och vreds. ? Smärta var den första känslan jag kände följt av en känsla av värme i min fot. ? Efter ett tag märkte jag att det hade blivit svullen.

Jag har hört den medicinska tidskriften och fick veta att det bästa sättet att behandla fotled vrickning är att lägga is på det, och höja den för att förhindra ytterligare svullnad. ? Även om det var smärtsamt jag visste att det inte var 't så allvarligt som en bruten fotled för då smärtan skulle vara värre.

Detta beror på att skadan i en fotled vrickning är på ligamenten medan om vristen är brutna, det är ett brott i kontinuiteten i benet gör smärtan outhärdlig ibland. ? En blandning av paracetamol och kodein är det bästa sättet att lindra den medan smärtan som känns med en stukad fotled kan lindras med mildare droger.

Behandling av fotledsfrakturer är inriktat på att återvinna full funktion av den skadade delen, alltså nödvändigheten av att återställa det till sin naturliga position och se till att positionen bibehålls tills benen läker. ? Detta skulle kräva en gjuten eller skena ska placeras på den skadade delen. ? Ibland kirurgi är nödvändig om alla andra behandlingar är ineffektiva.Det mesta som du kan få från en fotled vrickning är en svullen ankel och en lite smärta, medan en fotledsfraktur kan ge dig skador som sträcker sig från bara en spricka i benet till ett ben som sticker ut i huden, vilket är mycket smärtsamt och tar längre tid att behandla.

Även om du kan ha svårt att gå med en stukad fotled, spelar det 't immobilisera dig så mycket som en bruten fotled gör.? Tvinga dig att gå med en bruten fotled kan göra skadan värre.

Återhämtning från en stukad fotled kommer att ta mindre tid än från en bruten fotled eftersom en fraktur är allvarligare än en stukning.
Det bästa som du kan göra när du har tagit en nedgång eller varit i en olycka och skada din fotled är att söka läkarvård omedelbart för att kunna bedöma skadorna och få lämpliga läkemedel för skadan.

Sammanfattning:
1. I en fotled vrickning, är ligamenten skadas medan i en fotled fraktur, är det ben som är skadad.
2. Smärta i en fotledsstukning kan vara uthärdlig när den smärta som du känner med en fotledsfraktur är en mycket värre.
3. Vila, höjd och is komprimera kan lindra svullnaden av en fotledsstukning, medan en fotledsfraktur skulle kräva operation och mer radikala behandlingar.
4. Det är fortfarande möjligt att gå med en stukad fotled, promenader med en bruten fotled kan förvärra din skada.