Skillnaden mellan Xanax och ProzacXanax vs Prozac

Psykiatriska läkemedel är en av de mest populära i lindra symptomen som upplevs av nästan hela befolkningen, såsom depression och ångest. Dessa två problem är alltid upplevs av människor som har olika problem i livet samt stress till följd av miljön. Detta kan inte styras, men, men kan hanteras genom medicinering.

Xanax och Prozac är mycket populär i dessa kategorier för att lindra symptom på ångest och depression. Dessa läkemedel hjälper miljontals människor runt om i världen. Låt oss undersöka skillnaderna.

Beträffande problem med ångest, är Xanax DOC, eller droger, för det. I problem med depression, är Prozac allmänt föreskrivs för människor som har denna typ av sjukdom.

Alprazolam är det generiska namnet på Xanax medan Fluoxetin är det generiska namnet Prozac. Xanax är en bensodiazepin medan Prozac är en SSRI eller selektiva serotoninåterupptagshämmare. Prozac fungerar genom att öka serotonin i hjärnan. Serotonin sägs att göra oss lyckliga. Bensodiazepiner, å andra sidan, fungerar genom att stabilisera vårt humör och ångest. Andra indikationer på Prozac inkluderar: panikattack behandling, bulimi, anorexi, och OCD eller obssesive-compulsive disorder.

Xanax är kontraindicerat för personer med DM, alkoholmissbruk, drogmissbruk, glaukom, och Parkinsons 'sjukdom. Båda läkemedlen redan kontraindicerat hos patienter med en historia av problem som en allergi mot det, kramper, självmordsidea och försök, njursjukdomar , leversjukdomar och bipolär sjukdom.Båda dessa läkemedel bör tas i rätt mängd eller dosering vid rätt tidpunkt och rätt plats. Dessa bör tas exakt vid intervall som föreskrivs av läkaren som två gånger om dagen, var 8 timmar, och så vidare och så vidare.

Man bör också komma ihåg än när man tar ångestdämpande läkemedel såsom Xanax, bör man inte försöka använda maskiner. Man bör inte heller köra eftersom dessa läkemedel kan orsaka dåsighet. I anti-depressiva, bör man också komma ihåg att effekterna av dessa läkemedel kommer att ta veckor innan de kommer att ta sin fulla effekt.

Sammanfattning:

1. I problem med ångest, är Xanax DOC, eller droger, för det. I problem med depression, är Prozac allmänt föreskrivs för människor som har denna typ av sjukdom.
2. Alprazolam är det generiska namnet på Xanax medan Fluoxetin är det generiska namnet Prozac.