Skillnaden mellan Efexor och WellbutrinEffexor vs Wellbutrin

Depression är en vanlig känsla som vi alla vet. Vi får deprimerad på grund av många skäl, från enkla fel att uppnå ett mål till en mer allvarlig, liksom döden av en nära anhörig eller en familjemedlem. Dessutom olika människor hanterar depression på olika sätt. Vissa skulle återhämta sig från det snabbt, medan andra skulle fortsätta att vara deprimerad under en lång tid. Det är inte fel att känna sig deprimerad ibland, även om vi alltid bör tänka på att depression som redan påverkar den dagliga verksamheten i en person som redan kan vara klinisk depression. Personen kanske vill konsultera en läkare.

Klinisk depression kommer i olika nivåer, från mild till svår depression, beroende på hur det påverkar personens 'liv och aktivitet. Det kan vara kortsiktiga depression varar bara några dagar till några månader, eller kan vara en depression som varar från 6 månader till år. Men bara yrkesverksamma, såsom psykiatriker kan diagnostisera vilken typ av depression en person kan ha med en vanlig och etablerade guide. Efter tester genomförs och de nödvändiga laboratorieresultat erhålls, är det först då som dessa yrkesmän kan föreskriva de nödvändiga antidepressiva läkemedel som ska användas, som vanligen är antingen Effexor eller Wellbutrin.

Ändå läkare kan inte bara lätt föreskriva utan att veta vad den verkliga orsaken till depressionen är. Bara för att klara ut saker, är egentlig depression orsakas av en obalans i signalsubstanser i hjärnan som orsakar brist på aktivitet, sorgsenhet, hopplöshet, eller till och med förändringar i humör. Som sådan, antidepressiva medel varierar i sin verksamhet och hur de agerar på neurotransmittorer.

Effexor, varumärke av venlafaxin, betraktas som en SNRI (Serotonin- noradrenalinåterupptagshämmare). Det verkar på signalsubstanserna serotonin och noradrenalin, som spelar en roll i en individ 'humör. Dessa signalsubstanser dröja mer på nervceller, vilket gör det mer i bruk, vilket ökar aktiviteten och förbättra humöret.

Å andra sidan, Wellbutrin, som är varumärket Bupoprion, är en DNRI (dopamin- noradrenalinåterupptagshämmare). Dessa läkemedel träder i kraft den dopamin och noradrenalin, vilket gör deras handlingar skiljer sig från Effexor. Dopamin ökar hjärtfrekvensen och funktion, förbättra verksamheten och öka prestanda. Således riktar denna drog en annan neurotransmittor.Båda dessa antidepressiva hjälpa till att förbättra stämningen på personen, öka hans chanser att känna sig lycklig, och göra det möjligt för honom att utföra dagliga aktiviteter. Ändå kan han behöva konsultera en läkare om han vill veta mer eftersom denna artikel är endast i informationssyfte.

Sammanfattning:

1. Depression orsakas av en obalans i signalsubstanserna som orsakar hopplöshet, sorg, och brist på energi för att utföra dagliga aktiviteter.

2. Effexor, varumärke för venlafaxin, är ett antidepressivt läkemedel som verkar på signalsubstanserna serotonin och noradrenalin.