Skillnaden mellan amoxicillin och AugmentinAmoxicillin vs Augmentin

Det har förekommit förvirring när det gäller vilken typ av amoxicillin och Augmentin. Läkare, webbplatser och andra människor rekommenderar Augmentin för en viss sjukdom, och då de skulle säga amoxicillin skulle fungera på det också. Båda dessa mediciner är medlemmar av penicillin familjen. Båda är också antibiotika som bekämpar skadliga bakterier i kroppen.

Amoxicillin, till att börja med och att uttrycka det enkelt, är en uppgradering av den allra första penicillin. Jämfört med penicillin, kan amoxicillin motstå skador som orsakats av magsyra gång konsumeras gör det mer potent. Även amoxicillin är känslig för angrepp av alla stafylokocker enzymer, kan dess effekter fortfarande håller längre på gramnegativa cellväggar. Läkare brukar rekommendera användning av amoxicillin på patienter med sjukdomar som orsakas av okända organismer. Inte bara det, är amoxicillin också känd för att ha bättre effekt mot anaeroba bakterier, vilket gör det nummer ett på listan över mest rekommenderade läkemedel av läkare. De stora sjukdomar och bakterier som Amoxicillin burk slaget är infektioner i urinblåsan, öra, lunginflammation, och E. coli. För andra mer avancerade medicinska tillstånd, kan amoxicillin kombineras med andra läkemedel för att göra den mer effektiv. Dessa är några av de viktigaste fördelarna som amoxicillin kan ge.

Den grundläggande funktionen av Augmentin är att ge amoxicillin. Augmentin innehåller clavulante med laktamas-hämmande verkan som helt möjliggör amoxicillin att nå och slå ned en annan rad organismer, inklusive även de som är antibiotikaresistenta. Augmentin är ett känt antibiotikum som ofta används i hushåll och sjukhus på grund av dess kända bekämpa egenskaper mot skadliga patogener. Den behandlar bakteriella infektioner inom följande områden: infektioner i de övre luftvägarna, t ex halsfluss, öroninflammation och bihåleinflammation; nedre luftvägsinfektioner såsom bronkopneumoni och kronisk eller akut bronkit; hud- och mjukdelsinfektioner; tandinfektioner; och andra typer av infektioner, såsom intraabdominell sepsis, Escherichia coli, och så många fler.

En annan största skillnaden att man måste ha i åtanke förutom de villkor dessa läkemedel kan bota är deras kompositioner. Amoxicillin står ensam som en medicin medan Augmentin har amoxicillin med en kombination av clavulante kalium.

Eftersom båda är relaterade och har en hel del gemensamma faktorer, folk tycker att det är svårt att skilja från varandra. Men med rätt definition av de båda läkemedlen och genom att differentiera dem, blir det lätt för dig att veta vilken som är vilken. Nu kommer du att kunna förstå varför läkarna eller de webbplatser som rekommenderas Augmentin eller amoxicillin.SAMMANFATTNING:

1. Amoxicillin kan slåss infektioner i urinblåsan, öra, lunginflammation, och E. coli medan augmentin kan bota bakteriella infektioner, bihåleinflammation, hudinfektioner, urinvägsinfektioner, och även bronkit.

2. Amoxicillin är en fristående medicin medan Augmentin amoxicillin med clavulante kalium.