Skillnaden mellan Fentanyl och HeroinFentanyl vs. Heroin
Både fentanyl och heroin, även om båda derivat av morfin, har ett antal viktiga skillnader. Missbruk av både Fentanyl och Heroin är vanligt och det finns långsiktiga fysiska effekterna av att använda antingen under en längre period. Dessutom har det blivit populärt över hela landet att använda både Fentanyl och Heroin som en kombination narkotika. Denna kombination är ännu farligare än när man tar droger ensam och är hundra gånger mer sannolikt att leda till överdosering och död.

Fentanyl är ett narkotiskt smärtstillande medel som används för att behandla smärta som verkar snabbt och allvarligt i människor. Det är en syntetisk opiat som bildades 1960 för att behandla plötsliga starter av smärta hos patienter före operationen. Idag är fentanyl tillgänglig via recept från en läkare i form av ett plåster, ett piller, och vad som är känt som en slickepinne. Läkemedlet är mer potent än den största dosen av morfin, men med den styrka kommer biverkningar. Vissa biverkningar inkluderar: andnöd, yrsel, hallucinationer, anorexi och viktminskning. Patienter som är föreskrivna Fentanyl bör vara noga med att endast äter den rekommenderade dosen bestäms av din läkare, kan beroendet utvecklas om inte är försiktig. Läkare noga övervaka alla patienter som är föreskrivna drogen.
Heroin är en farlig narkotiskt som bildas av frökapslarna av vallmo växter i Asien. Detta bedövningsmedel är en annan form av morfin, som används som ett smärtstillande i medicinska procedurer. Det är vitt och brunt pulveriserad heroin och det finns klibbiga 'svart tjära' heroin som är mörkt svart. De som är beroende av heroin kan röka det, snort det eller injicera det direkt in i blodomloppet genom olika delar av kroppen. Missbruks och hälsoproblem följden av långvarig användning av drogen, och överdosering är vanligt. Hjältinna är olagligt i USA och kan leda till gripande och fängslande om någon finns under inflytande eller i besittning av läkemedlet.
Fentanyl och heroin är båda formerna av läkemedlet Morfin som kan ha allvarliga biverkningar på användarna.
Sammanfattning1. Fentanyl är en smärtstillande vanligtvis används för att behandla smärta och är mycket starkare än morfin. Hjältinna är också ett narkotiskt som är olagligt och används för att skapa en hög, det kommer från morfin.
2. Fentanyl finns i ett plåster, piller, och klubba form för recept användning, även om receptbelagda läkemedel är också vanligt missbrukas. Den illegala drogen heroin är tillverkad av asiatiska vallmo och kan vara i form av pulver eller 'svart tjära' form.
3. Både fentanyl och heroin orsaka många problem för människor som väljer att missbruka dem, inklusive död.