Skillnaden mellan GYN och OB GYNGyn vs. ob gyn

En kvinna 's reproduktiva systemet är mycket viktigt, eftersom det ger liv. Det bör behandlas med största respekt. Med det skadade chanser att bli gravid är mycket smal. Kvinnan ska ha sin reproduktiva systemet kontrolleras varje gång på ett tag. Detta måste göras, särskilt om en kvinna är gravid. det GYN eller annars känd som gynekolog är den du bör närma för rutinkontroll upp. Om du är gravid måste du gå till din OB / GYN eller annars känd som barnmorska.

GYN dessa dagar är också öva OB, vilket gör dem OB / GYN. De kan kontrollera om den kvinnliga könsorganet är frisk och vid samma tid som de kan också kontrollera hur graviditeten går.

De verkar vara sammankopplade, men det som verkligen är skillnaden mellan GYN och OB / GYN? Att veta detta, är det viktigt att gräva djupare i innebörden av OB förlossningsläkare och GYN gynekolog.

OB är fokusera mer på att övervaka graviditeter och de är också ansvariga att leverera barnet. GYN specialiserat på hälsan hos en kvinna reproduktiva systemet. Så om du kombinerar dem tillsammans, en OB / GYN övervakar därför inte bara hälsan hos kvinnliga reproduktiva systemet, det fokuserar också på graviditeter samtidigt. En OB / GYN kan hjälpa till att hålla barnet i livmodern friska samtidigt kontrollera dina äggstockar och livmoder. De kan också ta reda på om du har STD eller sexuellt överförbar sjukdom eller om du är infertila.

Den utbildningsnivå en OB är någon som har avslutat utbildning i hantering av graviditet, förlossning och barnsängstiden (tiden efter leverera av barnet). Den GYN å andra sidan är någon som har avslutat studier av det kvinnliga reproduktiva systemet; detta innefattar diagnos och behandling av sjukdomar i det kvinnliga organet. En OB / GYN fokuserar inte på den kvinnliga organ ensam men även på barnet i en kvinna 's livmoder.

Detta innebär att om en är en OB / GYN han eller hon har en bredare kunskap om graviditet och alla relaterade fakta bekanta till det. Några av de områden OB / GYN specialiserat på är akuta och kroniska sjukdomstillstånd, ungdomar gynekologi, beteendeproblem och cancer. Andra fält en OB / GYN specialiserat på är endokrinologi, hälsa underhåll under graviditet, infertilitet, operativ gynekologi, graviditet och förlossning och naturligtvis urinvägsbesvär.GYN specialiserat bara på det kvinnliga reproduktiva systemet, dess hälsa, diagnos och behandling. Jämfört med OB / GYN, den GYN kan 't gräva in i graviditeten frågor. Den GYN är bara begränsat till orgel, medan OB / GYN kan också kontrollera graviditeter och leverera spädbarn. OB och Gyn är två olika yrken , men dessa dagar kan vara en OB och en GYN samtidigt, därav termen OB / GYN.

SAMMANFATTNING:

1.

GYN är begränsad till det kvinnliga reproduktiva systemet endast när en OB / GYN kan också gräva i graviditeter och levererar barn.
2.

OB / GYN kan också specialisera sig till en bredare till skillnad från GYN.
3.