Skillnaden mellan kapslar och tabletter Kapslar vs Tabletter

De läkare ordinera läkemedel i form av kapslar och tabletter. En tablett är i form av plana tabletter och en kapsel är nästan cylindrisk.

Tabletter kan skäras i två, medan kapslar inte kan skäras i två. En kapseln består av pulver eller gelé inneslutna i en upplösningsbar gelatinbehållare. En tablett är ett komprimerat pulver i fast form.

Tabletterna belägges med socker eller liknande substanser, vilket innebär att läkemedlet som finns i det inte omedelbart kommer in i blodbanan. Men, är läkemedlet i kapslarna kända för att komma in i blodomloppet omedelbart.Tabletter är kända för att vara mindre dyrt i jämförelse med kapslar. De tillverkas genom att komprimera och packa material genom stor kraft. Tabletterna är också kända för att ha mer hållbarhet och behålla dess potential för en längre period än kapslarna. Dessutom, tabletter finns i olika storlekar och former. Den enda nackdelen som kan ses med tabletter är att stora tabletter kan vara svårt att svälja. Här är det enda sättet att ta tabletten är att bryta den eller krossa det till pulver.

Vid jämförelse med tabletter, kapslar är lätta att svälja. Människor som har svårt att svälja kapseln kan bara öppna den och blanda innehållet i en drink. Detta är fördelaktigt när kapslarna måste administreras till barn. Kapslar har mindre potential och inte finns i olika former.

Sammanfattning

1. En kapsel består av pulver eller gelé innesluten i en upplösningsplastbehållare. En tablett är ett komprimerat pulver i fast form.
2. Tabletter kan skäras i två, medan kapslar kan inte.
3. Tabletter belagda med socker eller liknande ämnen, vilket innebär att läkemedlet som finns i dem inte omedelbart kommer in i blod stream.But, läkemedlet i kapseln är känd för att komma in i blodomloppet omedelbart.
4. Tabletter också kända för att ha mer hållbarhet och även behålla sin potential för en längre period än kapslarna.
5. Tabletter finns i olika storlekar och former. Kapslar har mindre potential och inte finns i olika former.
6. Tabletter är kända för att vara billigare jämfört med kapslar.