Skillnaden mellan Zithromax och amoxicillin Zithromax vs Amoxicillin

Zithromax och amoxicillin är båda läkemedlen som klassificeras som antibiotika. Antibiotika verkar genom att döda bakterier i vårt system. Vi kan ha tagit dem när vi blev inlagda på sjukhus, men vi omedvetet känner deras verkningsmekanism och deras biverkningar.

Zithromax är ett varumärke av azitromycin. Det sägs vara den bäst säljande antibiotika i USA. Det är en azalid enligt klassificeringen av makrolidantibiotika. Det säljs över hela världen under olika generiska och varumärken.

Zithromax används främst för att behandla bakterier precis som amoxicillin. Det är indicerat för patienter med halsfluss, öroninflammation, bronkit, laryngit, tyfus, och lunginflammation bland andra. Det var också används främst för spädbarn med ett svagt immunförsvar. Det är också indicerat för par med STD 's eller sexuellt överförbara sjukdomar såsom gonorré och klamydia.

Detta läkemedel upptäcktes först i Kroatien under 1981 av en grupp läkare. Det var sedan patenterad av olika företag för resten av länderna. Den är vanligen i tablettform, men kan också vara i en flytande suspension. Detta läkemedel verkar genom att hämma ytterligare bakterietillväxt genom att förhindra proteinsyntes. Vanliga biverkningar inkluderar magen och matsmältningsbesvär, såsom, diarré, kräkningar, illamående och buksmärtor.

Amoxicillin, å andra sidan, är också ett antibiotikum. Den klassificeras enligt penicilliner som är en glykopeptid. Verkningsmekanismen är enkel. Den förhindrar bakterietillväxt genom att förstöra cellväggen av dessa bakterier. Den kan tas genom en tablett, en oral suspension, eller genom en IV eller injektion. Amoxicillin visas också för patienter med lunginfektioner, öroninfektioner och halsinfektioner.

De biverkningar av amoxicillin kan kräkningar, illamående och hudutslag. Om en patient är allergisk mot amoxicillin, måste han eller hon föras omedelbart till sjukhuset eftersom allergi skulle sprida sig snabbt i kroppen.Sammanfattning:

1.

Amoxicillin klassificeras enligt glykopeptider medan Zithromax klassificeras enligt makrolider.
2.

Amoxicillin hämmar bakterier genom att förstöra dess cellväggar medan Zithromax hämmar bakterietillväxt genom att förhindra proteinsyntes.
3.