Skillnaden mellan Abdominoplasty och FettsugningMagplastik Vs Fettsugning

På grund av de människor 's omättlig vill se vackrare kom plastikkirurgi på plats. Under de senaste två decennierna har två mycket effektiva metoder sett sin popularitet uppsving men båda är fortfarande något missförstås. Dessa operationer är bukplastik och fettsugning.

En fettsugning skiljer sig mycket från en bukplastik (mer vardaglig term för bukplastik) eftersom det görs för att avlägsna överskott av fettdepåer. I själva fettsugning förfarande är vissa snitt görs i patientens 'kropp som fungerar som startpunkter för kanyler. Dessa enheter fungerar som dammsugare som bokstavligen suger ut fettet från magen. Oftare än inte, detta kosmetisk kirurgi förfarande är tillsammans med lokalbedövningsmedel.

Bukplastik reparationer någon skadad muskel som gör magen bula. Proceduren börjar med kirurgen gör en enorm horisontell skiva som öppnar upp buken. Detta gör den till en mer riskfylld procedur eftersom patienten kommer att ha en stor ärr efter förfarandet. Alla vävnader och magmusklerna som antingen är trasiga eller svaga sedan repareras. Denna reparation omfattar även själva avlägsnandet av extra hud. På grund av den extra invasiva karaktären av detta förfarande är tummytucks vanligen ske under allmän narkos.

Även om båda förfaranden kan utföras på en OPD (ut patienten) basis, läkare rekommenderar fortfarande bukplastik patienter att stanna minst en dag som begränsas på sjukhuset.

Eftersom det finns färre nedskärningar i fettsugning, tar det mindre tid för snittet för att läka. De flesta patienter som slutföra proceduren kan återgå till normal funktion inom en vecka. För bukplastik, tar det längre tid '' nästan en hel månad innan full återhämtning är uppfyllt. Att vara en större operation, patienter som avslutat en bukplastik också rekommenderas att ta minst en hel vecka av sängläge. När det gäller kostnader, är det uppenbart att fettsugning är mycket billigare än de andra.Även om både fettsugning och bukplastik finns två typer av plastikkirurgi förbättringar göras för att omforma ett 's buken så att det ser mycket smalare och smidigare, de två är fortfarande mycket olika i följande avseenden:

1. Fettsugning är ett billigare kosmetisk kirurgi än bukplastik.

2. Fettsugning kräver ofta lokalbedövningsmedel medan bukplastik kräver narkos.

3. Fettsugning är ett enklare förfarande som läker mycket snabbare än bukplastik.