Skillnaden mellan beslag och epilepsi



Beslag vs Epilepsi

Folk får ibland en sjukdom som de inte vet orsaken. Vissa utvecklas på grund av miljöfaktorer medan vissa utvecklas genom födseln. Två sjukdomar som är av största vikt att diskutera är kramper och epilepsi. Skillnaderna skall diskuteras i denna artikel.

Kramper och epilepsi är båda neurologiska sjukdomar. Vilket betyder att den involverar nervsystemet som består av hjärnan, ryggmärgen och nerverna. För att skilja mellan dem, måste folk förstå att epilepsi är en sjukdom medan ett anfall är bara ett symptom på det.

Epilepsi är en neurologisk sjukdom som kännetecknas av kramper. Över 50 miljoner människor har fått diagnosen epilepsi runt om i världen, och det är vanligare hos barn och vuxna i åldern 65 och uppåt. Kramper, å andra sidan, är ett tillstånd där det är överdrivet hjärnaktivitet som orsakar en blandning av signaler på nervceller. Dessa signaler är fel signaler orsakar ryck och muskelstelhet hos patienterna. Epilepsi är en kronisk sjukdom, medan ett anfall kan förekomma endast ibland eller bara en gång beroende på händelsen som var inblandad. Eftersom epilepsi är kronisk, måste patienten stå ut med det under en lång tid.

Epilepsi kan inte botas, men den kan styras. Emellertid kan de manifestationer av epilepsi inträffa när som helst. Några av de tecken och symtom på epilepsi finns olika typer av anfall, skummande i munnen, och en hel del mer. Orsaken till epilepsi kan vara på grund av skada på hjärnan såsom trauma och otillräcklig syre, infektioner till hjärnan, tumörer, stroke, och en hel del mer. Det kan bekräftas av läkare genom en MR-undersökning eller datortomografi.



Kramper, å andra sidan, är symptom som har tre typer som kan förekomma tillsammans med den för att ha epilepsi. Den första är en grand mal anfall eller generaliserad beslag. Denna typ av anfall inträffar på hela kroppen. Den andra typen är partiell eller petit mal anfall. Denna typ av anfall inträffar på endast en del av kroppen beroende på vilken del av hjärnan skadas. Ett exempel kan vara det ryck av handen. Den sista är en Absens. Manifestationen av detta kan vara medvetslöshet, tom stirrande, eller blinkar. Detta kan pågå i bara några sekunder. Kramper kan kontrolleras genom vissa mediciner.

Personer med epilepsi och kramper kan leva ett normalt liv. De bör dock strikt följa sina mediciner för att förhindra anfall upprepas som läkemedel kan undertrycka överaktivitet i hjärnan och dess nervceller.

Sammanfattning:

1. Epilepsi är en sjukdom utan ett beslag är bara ett symptom.
2. Epilepsi är kronisk eller kan inträffa under en lång tid medan ett anfall kan förekomma endast en gång eller ett fåtal gånger.