Skillnaden mellan Zyrtec och ClaritinZyrtec vs Claritin

Allergier är vad de flesta av befolkningen har. Det finns olika typer av allergier. Det finns hudallergier, födoämnesallergier, och så vidare och så vidare. Saken om allergier är oro det innebär för personen. Klåda kan förekomma, frekventa nysningar kan vara uppenbar, och sist men inte minst, unproductivity kommer att hända.

I tider av allergier vi inte kan låta bli att klaga. Ett stort tack till forskare som alltid finna en lösning på människan 's vardagliga problem. De kunde formulera ett läkemedel för dessa allergier. Två av dessa läkemedel för allergier är Claritin och Zyrtec.

Claritin är ett varunamn för det generiska läkemedlet Loratadine. Det tillverkas av Schering-Plough med varierande varunamn, varav en är Claritin. Zyrtec är också ett handelsnamn, och dess generiska namn är cetirizin. En annan handelsnamnet Zyrtec är Reactine.

Claritin och Zyrtec är båda andra generationens antihistaminer som används för behandling av allergier. Under 2008 toppade Zyrtec listan över de mest inkomstbringande produkten under kategorin non-food i USA. Det genererade mer än $ 315. 9.000.000. Zyrtec sägs vara oftare köpas än Claritin.

Claritin finns i många former av tabletter och för olika åldersgrupper. Det finns Claritin tabletter för barn sex år och äldre och för vuxna. Det finns Claritin D 24 timmar för barn som är 12 år gammal. Plus, för vuxna, Claritin Reditab 12 timmar för vuxna och barn sex år och äldre. Och slutligen finns det Claritin Liquigel för vuxna och barn sex år och äldre. Zyrtec, å andra sidan, är inte bara tillgänglig i tablettform men även i tuggtabletter och ögondroppar form för dem som har rinnande och kliande ögon.Claritin är indicerat för rinnande näsa, kliande näsa, nysningar, rinnande ögon, klåda i halsen, sinus avlastning, och nasal avlastning. Zyrtec har samma indikationer som Claritin.

Oavsett typ av allergi är det, är det fortfarande bäst att behandla det innan det blir värre och hindrar vår produktivitet. Det tar bara en tablett för att behandla och lindra varje börda väckt den av allergier vi upplever ibland.

Sammanfattning:

1. Claritin är firmanamn Loratadin medan Zyrtec är varumärket av cetirizin.
2. Zyrtec sägs vara oftare köpas än Claritin.
3. Zyrtec har ögondroppar form av medicinering medan Claritin inte.
4. Båda läkemedlen är andra generationens antihistaminer.