Skillnaden mellan allmänmedicin och Family PracticeGeneral Practice vs Family Practice

Många kan bli förvirrad i kräsna två typer av läkare: en läkare som är expert på allmän praxis och en annan som är mer engagerade i familje praktiken. Orsaken till förvirringen är förmodligen på grund av de olika tolkningarna att vissa nationer fäster vid två.

I grund och botten, en GP, ​​eller allmänläkare, är en läkare som gör generiska primärvården. Som sådan, behandlar han både kroniska och akuta störningar hos patienter. Han har även till uppgift att tillhandahålla hälsoundervisning och genomförande av förebyggande vård bland mottagliga eller utsatta individer i alla åldrar och kön. De kan också hjälpa åtgärda flera hälsoproblem som förekommer i en enda patient.

Några rapporter om om ursprunget till allmän praxis hävdar att så tidigt som på 1800-talet, allmänläkare fanns redan att svara hembesök för medicinska problem, utföra operationer, och även leverera nyfödda. Inte undra på att titeln allmänpraktiserande läkare (GP) ges till dem; Det beror på att de övar på många områden inom medicinen.

Vid tiden fram till 1970-talet, allmänläkare var desamma som familjeläkare eftersom det fortfarande fanns ingen separat specialitet för allmänmedicin. Så de har mindre utbildningskrav i form av år jämfört med andra mer seriösa specialiteter. Efter att ha avslutat en medicinsk examen, kan man genast fortsätta att ta praktik på ett år och börja öva medicin som en GP efter det.Då många hade gett mindre professionell hänsyn till allmänpraktiserande läkare än de mer specialiserade läkare. Så det var drag att göra en specialitet i synnerhet för allmänpraktiserande läkare. Det var endast i 1969 där en specialitet i familjen praktiken hade skapats främst för allmänpraktiserande läkare. Från den punkten och framåt, fanns det en fortsatt uppsving i antalet allmänläkare. I början av 1980-talet, blev familjen praktiken tredje största medicinsk specialitet i USA Det var först 2004 när titeln familjeläkare kopplades till familjen läkare.

Idag, för att en att bli en familjeläkare i USA, måste man avsluta grundundergrad examen och gå vidare i att ta M.D. (medicine doktor) grad eller D.O. (Doktor Osteopathic Medicine). Efter att ha blivit en M.D. eller D.O., skulle man behöva för att slutföra en annan tre eller fyra år hemvist i allmänmedicin för att han eller hon ska certifierad som en familj utövare. En familj läkare kan fungera som en solo läkare, en del av en grupp av MD- 's, eller tjäna under en större sjukvårdsinrättning som en vanlig anställd eller konsult.

Sammanfattning:

1. Allmän praxis är ett område inom medicinen som kräver mindre års utbildning och medicinsk utbildning än familjen praktiken.
2. De som utövar allmän praxis medicin kallas allmänläkare eller allmänläkare medan de som utövar familjen praktiken betraktas som familjeläkare eller husläkare.
3. Familj praktiken är en specialitet fält inom medicinen.