Skillnaden mellan saltlösning och silikonimplantat Saltlösning vs silikonimplantat

Det finns skillnader mellan saltlösning och silikon implantat och veta dessa skillnader kommer att hjälpa patienter att välja den bästa implantatet att använda. Att få en bröstimplantat är ett mycket viktigt beslut som inte ska göras lätt och några funderingar eller frågor bör diskuteras med en kirurg och förtydligas innan du köper ett slutligt beslut.

Saline implantat är fastare än silikon ettor och do not feel like naturlig bröstvävnad. De flesta av de patienter som har försökt saltlösning implantat klagar över att de kan känna ytterkanterna eller påfyllningsventilerna. Silikonimplantat å andra sidan anses vara mjukare, med patienter som sannolikt inte känner de yttre kanterna och är i allmänhet anses vara den närmast med naturliga bröst.

Silikonimplantat föreslås för tunnare kvinnor, eftersom det finns mindre av en möjlighet för bröstet för att skrynklas på grund av det faktum att de har mindre vävnad för att täcka implantatet. Saltlösning implantat, å andra sidan är mer lämpade för kvinnor med mer bröstvävnad eftersom det är mindre märkbar på dem.

De två typer av implantat skiljer sig också i hur de är placerade inuti brösten. Saline implantat är tomma påsar vid första men en gång placerad inuti bröstet, kommer kirurgen att fylla upp det med en saltlösning (saltvatten) lösning. Silikonimplantat är redan fyllda innan du sätter i patientens 's bröst.

Saline implantat är enklare när det gäller det förfarande som används för att sätta in dem i en kvinna 's bröst, vilket innebär att det finns mindre ärrbildning som följd. Detta föredras av de flesta kvinnor. Saline implantat rullas som en cigarr och insatt i bröstet och detta förfarande kräver endast ett litet snitt. Efter implantatet placeras, kommer kirurgen fylla upp den och på så sätt kirurger har kontroll justering av implantatet 's volym, till skillnad från med silikonimplantat som redan förfylld. Eftersom silikonimplantat är förfylld, kommer de att behöva en större snitt och är svårare för kirurger att justera.Det är anmärkningsvärt om en saltlösning implantat skulle läcka, kommer patienterna att känna vissa ändringar och efter några minuter bröstet kommer att tömma. Med silikonimplantat kommer dock patienter känner inga förändringar alls och de vann 't varsel lika lätt om silikonimplantat läcka.

Det sägs att saltlösning implantat är säkrare än silikonimplantat eftersom saltlösning implantat består av saltvatten som inte kommer att producera någon skada om de läcker. Sedan 70% av vår kropp består av vatten, kommer detta läckage vara ofarliga för människokroppen. Silikonimplantat sägs vara benägna att sjukdomar som orsakas av silikon migration. Det händer när silikon läcker och flyttar till den andra delen av kroppen och orsakar skador på kroppen. Det finns vissa påståenden om att nyare silikonimplantat görs sammanhängande vilket minskar risken att få silikon migration. Denna innovation gör silikonimplantat säkrare.

Sammanfattning:

1. Saline implantat är fastare medan silikonimplantat är mjukare och känns mer som naturlig bröstvävnad.
2. Saline implantat är för kvinnor med mer bröstvävnad medan silikonimplantat är lämpligt för tunnare kvinnor med mindre bröstvävnad.
3. Saline implantat lämnar mindre ärrbildning jämfört med silikonimplantat eftersom förfarandet innebär färre steg. Förfarandet för saltlösning implantat är mindre invasiv med endast en liten incision som behövs för att sätta in implantaten. Silikonimplantat kräver en större nedskärning eftersom påsen behöver sättas in. Ju större påsen, desto större snitt.
4. Saline implantat placeras i bröstet utan att fylla och kirurgen överför vätskan medan påsen är inne. 5. Silikonimplantat är förfylld innan den placeras i patientens 's bröst.
6. Om en saltlösning implantat läcker, töms det mycket snabbt. Om det händer, kommer det att vara lätt kännas av patienten. Som för silikonimplantat, den läckande kan inte lätt detekteras.