Skillnaden mellan åkomma och sjukdomKrämpa vs Disease

Krämpa och sjukdom är orsaken till skador på kroppen. Krämpa och sjukdom kan ändra den normala funktionen, vilket kan leda till många problem i kroppen. För den vanliga människan, är krämpa och sjukdom samma sak och de knappast någon skillnad mellan de två.

När man tittar på de två begreppen, är sjukdom inte så allvarligt, medan sjukdomen är en allvarlig situation. De flesta av de sjukdomar kan botas med hjälp av enkla mediciner eller huskurer. Å andra sidan, kan sjukdomen inte behandlas med hjälp av huskurer eller genom enkel medicinering.

Om en person lider av någon sjukdom, det finns ingen anledning att konsultera en läkare. Men 'behövs s råd när man har sjukdomen. När har sjukdomen, bör en person måste följa läkarens' en läkare s riktning och ta mediciner enligt receptet.Sjukdom? är endast ett onormalt tillstånd som påverkar en organism. Sjukdom kan orsakas av inre dysfunktion eller externa faktorer. Sjukdom är ett vidare begrepp som används för att beskriva en dysfunktion, smärta, sociala problem och ångest. Sjukdom inkluderar även funktionshinder, infektioner, skador, syndrom och sjukdomar. Man kan skilja sjukdomar i två typer '' smittsamma sjukdomar och icke smittsamma sjukdomar. Dessutom kan sjukdomar också klassificeras som psykiska sjukdomar, bristsjukdomar, ärftliga sjukdomar och sjukdomsframkallande sjukdomar.

När man tittar på krämpor, huvudvärk, hosta, förkylning, nästäppa, halsbränna, magsmärta, förstoppning och allergier kan betecknas som krämpor. Några av de sjukdomar inkluderar hypertoni, diabetes, cancer, njur frågor och leverproblem.
När man jämför krämpor och sjukdomar, de senare är farligare. Det finns en möjlighet att risk för liv i sjukdomar där som sådana risker inte finns i krämpor.
Sammanfattning

Krämpa är inte så allvarligt, medan sjukdomen är en allvarlig situation.

När man jämför krämpor och sjukdomar, de senare är farligare.

Det finns en möjlighet att risk för liv i sjukdomar där som sådana risker inte finns i krämpor.

De flesta av de sjukdomar kan botas med hjälp av enkla mediciner eller genom huskurer. Å andra sidan, kan sjukdomen inte behandlas med huskurer eller enkel medicinering.

Om en person lider av någon sjukdom, det finns ingen anledning att konsultera en läkare. Det behövs dock en läkare 's råd när man har sjukdomen.