Skillnaden mellan NSAID och steroiderNSAIDS vs Steroider

Mediciner har gått långt och bli komplicerad om hur och vad de arbetar för. Det finns läkemedel som används direkt för att behandla enkla sjukdomar och tillstånd, och det finns också några som samverkar med andra för att uppnå en önskad effekt.

Två antiinflammatoriska läkemedel som finns på marknaden och används ofta inom medicin är icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) och steroider. Båda motverka effekterna av inneboende kemikalier i kroppen som kallas prostaglandiner som främjar inflammation, feber och smärta. Prostaglandiner också tjäna olika syften i kroppen.

NSAIDS minska resultatet av prostaglandin frisättning i kroppen. Dessa mediciner innehåller även antipyretiska, anti-inflammatoriska och smärtstillande egenskaper i ett läkemedel. Det används för att behandla fall av mild till måttlig smärta som ett resultat av kirurgi eller andra inflammationsfoga sjukdomar. NSAID används också som genersymptom behandlingen, från artrit, huvudvärk, feber och gikt. Denna klassificering är indelade i grupper, såsom: COX-1 och COX-2 och selektiva COX-2-hämmare som verkar på utvalda anläggningar i enlighet därmed. Aspirin, som är en allmänt använd NSAID, hyllas grund av sin förmåga att inhibera trombocytaggregation under en längre tidsperiod jämfört med andra NSAID. Det är viktigt att fastställa kontra med andra läkemedel såsom diuretika och Warfarin för att förhindra en minskning av terapeutiska effekter och andra ogynnsamma effekter.

Samtidigt steroider täcker en mer diversifierad klassificering. Dessa kan komma från djur, växter och mänskliga källor. Hos människor, är steroidanvändning baserad på ett ryggradsdjur 's källa och kan utgöra könssteroider, kortikosteroider, och anabola steroider. Kortikosteroider är steroidhormoner som är förbundna med kroppen. Den verkar på olika system såsom inflammation, stress, immunsvar , metabolism och elektrolytnivåer. på grundval av inflammation, kortikosteroider faller under glukokortikoider som är en produkt av hormonet kortisol. kortikosteroider används i en mängd olika tillstånd som sträcker sig från hudsjukdomar till hormonella brister och tumörer. det är också i första hand används i behandling av ledvärk och inflammation. Steroider har narkotiska effekter och kan bli mycket beroendeframkallande på den del av användaren.

NSAID kan ge mindre biverkningar, såsom den vanliga illamående och kräkningar eller allergiska reaktioner vid det värsta. Samtidigt är steroider kända för att producera allvarliga biverkningar, såsom immunsuppression, högt blodtryck, och erektil dysfunktion.Sammanfattning:

1. NSAID och steroider både har antiinflammatoriska egenskaper.

2. NSAID har mindre narkotiska egenskaper jämfört med steroider.