Skillnaden mellan Yaz och LoestrinYaz vs Loestrin

P-piller är ett av alternativen kvinnor kan vidta om de inte vill bli gravid. Dessa piller uppfanns i mitten av 20-talet. Många kvinnor gynnats av p-piller som hämmar produktion och ägglossning kvinnor.

Yaz och Loestrin är p-piller som säljs på marknaden idag. En av de stora skillnaderna mellan dessa två typer av mediciner är den typ av gestagen. Drosperinon sägs lindra vissa menstruations symtom i den tidiga fasen, såsom humörsvängningar och vätskeansamlingar i blåsan. Yaz innehåller drosperinon. Loestrin, å andra sidan, innehåller noretindron som typ av progestin. Yaz och Loestrin båda har östrogener av samma mängd och typ. En annan skillnad är att Loestrin innehåller järn medan Yaz inte gör det.

Biverkningar är alltid uppenbart när man tar p-piller. Hormonell obalans uppträder vanligen såsom en förändring i humör och några akne under de första månaderna som kommer att rensa så småningom. Med hjälp av Yaz, kvinnor rapporterar kramp i benen. Dessa benkramper uppstå även om de har tillräckligt intag av kalium i kroppen. Kvinnor rapporterar också huvudvärk som är av migrän typ. Loestrin, å andra sidan, orsakar en ökning av bröst storlek bland kvinnor. Kramper är fortfarande uppenbar för användare av Loestrin.

Innan kvinnor bör ta p-piller, läkare fråga dem om de har en historia av hjärtsjukdomar såsom högt blodtryck eller någon blodproppar. De bör också rapportera om de har cancer eller om de är för närvarande gravid. Det viktigaste är att be dem om de röker eftersom alla dessa bedömningar skulle förvärra deras tillstånd. P-piller brukar orsaka stroke i det långa loppet så ofta bedömning bör göras hos dessa patienter. Det ska inte förskrivas samt om de har de nämnda medicinska tillstånd upplevs just nu.Kvinnor bör alltid fatta välgrundade beslut när du tar p-piller. De bör också fråga sin läkare eller göra sin egen forskning när man väljer rätt läkemedel eftersom det finns andra säkrare alternativ i att undvika graviditet. Läkare bör också överväga de religiösa övertygelser dessa människor som vissa katoliker inte anser piller som en lämplig form av preventivmedel.

Både Yaz och Loestrin komma i en 30-dagars tablettbehandling som man bör ta varje dag. Om man missar sin dos, ska hon ta det så snart hon kommer ihåg det. Om hon missar en dos för den dagen, bör hon ta två tabletter samtidigt. Om hon missar det igen och kan inte komma ihåg, bör hon sluta redan och ta en annan form av preventivmedel. Hon kan återuppta piller efter avslutad menstruationscykeln.

Sammanfattning:

1. Yaz innehåller drosperinon. Loestrin, å andra sidan, innehåller noretindron som typ av progestin.
2. Loestrin innehåller järn medan Yaz inte.
3. Både Yaz och Loestrin komma i en 30-dagars tablettbehandling som man bör ta varje dag.