Skillnaden mellan Alprazolam och XanaxAlprazolam vs. Xanax

Alprazolam är ett läkemedel av bensodiazepin klass med en kortverkande potens. Liksom andra bensodiazepiner, det fungerar genom att binda till GABA, en typ av neurotransmittor i nervsystemet. Alprazolam används främst för behandling av neurologiska sjukdomar såsom måttliga till svåra former av ångest och panikattacker. Alprazolam klassificeras enligt anxiolytika, sömnmedel eller lugnande medel. Det kan också fungera som ett muskelavslappnande och antikonvulsiv. Under vissa omständigheter är det avsett för lindring av illamående på grund av kemoterapi. Även om det är en av de mest förskrivna läkemedlen för sin snabba starten är det också den mest missbrukade för risk för beroende. Abstinensbesvär vanligen upplevt en gång tolerans mot läkemedlet utvecklas.

En mycket populärt märke av alprazolam som ofta används idag är Xanax. Även alprazolam och Xanax kan betraktas som två likartade läkemedel, det finns några uppenbara och betydande skillnader observerades när dessa två läkemedel studeras mycket noggrant.

Initialt är Alprazolam det generiska namnet för Xanax. I vilket fall, är Xanax anses vara varumärket. Varumärken är föremål för licenser och upphovsrätt som erhålls genom vissa producenter företaget. Även båda läkemedlen innehåller samma aktiva ingredienser, alprazolam tillverkas av olika farmakologiska företag medan Xanax enbart och uteslutande produceras av Pfizer Company. Men i vissa fall gör det möjligt att Food and Drug Administration de generiska läkemedel att innehålla olika inaktiva ingredienser inte så mycket som de märkesvaror droger är uppbyggda av. Det finns vissa fall när dessa inaktiva ingredienser blandas med den generiska Alprazolam ger oönskade biverkningar som allergier eller känsligheter. Å andra sidan, gör märkes typer som Xanax inte orsaka allergiska reaktioner på grund av olika sammansättningar. Så när dessa saker händer, är Xanax bättre föredraget för användning i stället för den generiska versionen.

I många aspekter, både alprazolam och Xanax har samma styrka, sammansättning ingredienser, hastighet effektivitet, och även biverkningar. Generiska och märkesvaror droger är allmänt betraktas som lika, och inte heller en är bättre än den andra. Den enda uppenbara olikhet finns i utseende eller förpackning av pillren.

Även konsumenterna uppger att det inte finns några uppenbara skillnader mellan effektivitet och säkerhet mellan de generiska och märkesdroger, en av de märkbara skillnader ligger i kostnaden för de båda läkemedelstyper. Alprazolam är i allmänhet en mindre kostsam version av Xanax eftersom dess pris 't betala för patent varumärke. Numera har många företag gör generiska versioner som alprazolam för att tillåta människor att ha ett mycket billigare alternativ till märkesvaror som säljs på marknaden . Detta är mycket budget-wise för låginkomsttagare som kan 't råd att betala för namn märke typer av läkemedel för deras medicinering regimer.

Sammanfattningsvis Alprazolam och Xanax har samma uppsättning indikationer oberoende av deras subtila distinktioner. Även om det kan finnas små skillnader i en mångfald olika sätt, totalt sett, båda läkemedlen hjälpa vid behandling av olika tillstånd och lindra besvärliga symtom på lidande individer.Sammanfattning:

1. Alprazolam är det generiska namnet medan Xanax anses vara varumärket.

2. Alprazolam tillverkas av olika farmakologiska företag medan Xanax enbart och uteslutande produceras av Pfizer Company.

3. I vissa fall, Xanax orsakar mindre allergiska reaktioner och känsligheter än alprazolam.

4. Alprazolam och Xanax har olika piller utseenden och förpackningar.