Skillnaden mellan bedövning och smärtlindringAnestesi vs? Analgesi

Anestesi definieras som den produkt, vari det skulle ta bort från kroppen som känsla eller känsla. ? Smärtlindring är att medicinering som skulle lindra eller lindra smärtan som eh personen redan lider. ? Det bästa exemplet att skilja mellan de två är en huvudvärk, ett smärtstillande erbjuds för dessa personer att hantera smärtan. ? Samtidigt kirurgiska ingrepp är de områden där anestesi vanligtvis används. ? När det gäller effekten kommer smärtlindring i allmänhet inte bort från kroppen som sensation och känslan av fysisk medvetenhet. ? Det fungerar bara inne i kroppen att kämpa mot de mekanismer som skapar smärtan. ? Dessa skulle omfatta inflammationer och sår. ? Å andra sidan, skulle anestesi allmänhet hindrar hela kroppen, särskilt om patienten ges denna totala narkos.

De analgetiska läkemedel verkar i de perifera och centrala nervsystemen i den mänskliga kroppen. ? Exempel på sådana läkemedel som anses vara smärtstillande är paracetamol, antiinflammatoriska läkemedel, salicylater, och morfin och opium. ? De stora klasser av läkemedel innefattar paracetamols, COX 2-hämmare, Opiater, Flupirtin, och andra. ? Anestesi, under tiden, har endast tre huvudklasser och detta är den lokalbedövning, den regional anestesi och generell anestesi. ? Varje grupp av bedövningsmedel fokuserar främst på att ta bort känslan och känslan från en del av kroppen eller kanske hela kroppen, beroende på omfattningen av operationen.

Det finns också en mängd olika sätt att ingest bedövningsmedlet in i den mänskliga kroppen. ? Du har val medicinska gaser, injektionsnålar och medicinska ångor andnings. ? Under tiden kommer den analgetiska mestadels på form av piller, som kan tas oralt, även om, i extrema fall av smärta patienten injiceras med medicineringen. ? Bedövningen bör endast injiceras eller tas av en legitimerad läkare medan smärtlindring helt enkelt kan sväljas i taget i ett piller.Effekterna av läkemedel som tas också skilja sig från varandra. ? Anestesi är en medicin som kan innebära eliminering av känsla eller känslor på en viss del av kroppen. ? Detta skulle, naturligtvis, beror på vilken typ av anestesi som håller på att anbringas. ? Om du tar smärtstillande, då troligen hela din kropp kommer att känna av effekterna av medicinen. ? Således, om du vill bli av med smärta i huvudet, det kan också ta bort smärtan du känner dig i fötterna eller andra kroppsdelar. ? I termer av intag, är den analgetiska vanligtvis tas efter anestesi har intagits och redan tagits bort från kroppen. ? Detta skulle vanligen inträffa under tillfällen efter större operationer, och kroppen skulle känna smärtan av såret efter bedövningen väl har avklingat.

Sammanfattning

1. Anestesi avlägsna känsla från kroppen medan smärtlindring typiskt bort eller minska nivån av smärta.
2. Anestesi fungerar i de flesta av de mänskliga kroppens system medan smärtlindring arbetar med det perifera och centrala nervsystemet.
3. Smärtlindring tas först efter det att effekterna av narkos har avklingat.