Skillnaden mellan Xanax och Xanax XRXanax vs Xanax XR

Ångest är oundvikligt. Människor runt om i världen upplever det som det är mycket vanligt. Olika faktorer utlösa ångest såsom händelser som kommande tävlingar, ombord tentor, licensieringen tentor, bröllop och mycket mer. Bra, kraftfulla läkemedel komma till undsättning för att hjälpa människor med mycket lång ångest som blir så onormal.

Det finns olika nivåer av ångest, och den översta kallas panikattack där personen känner i undergång och något är fel. I panikattacker, en person upplever ökad rädsla och panik. Vitala för att personen är också förhöjda såsom puls, blodtryck, eller ens den personen 'hjärtfrekvens. I panikattacker och lägre former av ångest, är Xanax vanligtvis ordinerats av läkare. Det finns också Xanax XR. Låt oss försöka att skilja mellan de båda mediciner och se vad deras skillnaderna är.

Xanax är en kortverkande läkemedel. Xanax XR eller Xanax Extended Release är ett långverkande läkemedel. Xanax tas av personer med panikattacker var 4-6 timmar. Det 'är ungefär fyra gånger om dagen. Men det är Xanax XR mer fördelaktigt eftersom det endast kan tas en gång per dag och varar i 24 timmar. Xanax tas hela dagen eftersom det' är kortverkande. Xanax XR tas en gång varje morgon. Således kommer läkemedlet gälla för hela dagen, och man inte kommer att behöva oroa sig för underdosering eller överdosering.

Xanax och Xanax XR bör inte tas av personer med allergier i synnerhet till bensodiazepiner. Om man är också gravid bör hon fråga sin läkare om det innan du tar den. Slutligen, för dem som har en historia av glaukom, och för dem som tar anti-svamp läkemedel bör de berätta sin läkare om sina symptom.Xanax finns i 0,25 mg, 0,5 mg, 1 mg och 2 mg tabletter medan Xanax XR finns i 0,5 mg, 1 mg, 2 mg och 3 mg tabletter som alla konsumeras en gång och arbete i 24 timmar.

Xanax XR är lite dyrare än Xanax. En 30-tablett flaska 2 mg tabletter av Xanax kostar $ 130 USD, medan en 30-tablett flaska 2 mg Xanax XR kostar $ 161 USD. Båda läkemedlen orsakar mild dåsighet, men man bör ändå undvika drift tunga maskiner körning, etc. som säkerhet kan äventyras samtidigt på dessa droger.

Sammanfattning:

1. Xanax är ett kortverkande läkemedel. Xanax XR eller Xanax Extended Release är ett långverkande läkemedel.
2. Xanax tas flera gånger om dagen medan Xanax XR tas endast en gång per dag.