Skillnaden mellan Adderall och Adderall XRAdderall vs adderall XR

Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) anses vara en av de vanligaste barndomen sjukdomar som påverkar beteendet och koncentration på grund av problem med funktionen av hjärnan. Detta tillstånd sägs pågå i upp till tonåren och även till vuxenlivet om inte hanteras på rätt sätt. I de flesta situationer, föräldrar har svårt att avgöra om deras barn agerar normalt beroende på ålder, eller om det redan finns något fel med dem. Dessutom kan en del föräldrar också har otillräcklig kunskap och förståelse om ADHD, vilket kan misskötsel förekomma.

Men nuförtiden, det finns många publicerade rön om ADHD tillgängliga. Det finns också tecken och symtom som varje förälder måste veta om för att avgöra om ditt barn agerar normalt. Vanligtvis är barn observeras baserat på deras fokus och uppmärksamhet, beteende, och daglig verksamhet. Detta beror på att ett barn med ADHD kan ha svårt att behålla fokus, koncentration och uppmärksamhet, inte klarar av att kontrollera sina egna beteenden, och även visa hyperaktiva tillstånd när man gör saker. Dessutom finns det också många andra ledtrådar som föräldrarna måste titta efter, särskilt om de har misstänkt att det är något fel med deras barn. Men ändå, läkare eller barnpsykiatriker är de enda godkända för att diagnostisera sådana villkor, och även, föreskrivna psyko.

Psykostimulantia är en klass av läkemedel som specifikt påverkar neurotransmittor eller impuls transmissioner i hjärnan. Dessa läkemedel ökar psykiska funktioner och förbättra hjärnans aktivitet. Dessutom är dessa läkemedel öka hjärnans aktivitet och öka avfyrandet av impulser, och därigenom att förbättra aktiviteten hos nervsystemet. Dessutom är dessa läkemedel ges för ADHD, eftersom de har en stor effekt på ett barn 's hjärnans funktion och aktivitet. Bland de mediciner som ordinerats för ADHD har Adderall och Adderall XR visat sig vara både effektiv, även om de kan ha skillnader.

Adderall är ett stimulerande som har visat sig förbättra fokus och koncentration, upprätthålla vakenhet, och öka den allmänna hjärnans funktion. Det är också sägs styra beteende och hjälpa barnet kanalaktiviteten. I denna variant är läkemedel som anses som ett kortverkande medicinering. Det ges tidigt på morgonen och där nästa dos skulle vara ca 5-6 timmar senare. Detta innebär att dess terapeutiska effekten varar bara ca 5-6 timmar.

Adderall XR indikerar en förlängd frisättning. Detta innebär att denna medicin har en längre terapeutisk effekt och kan tas en gång om dagen. Det har fortfarande en liknande effekt med den hos vanligt Adderall, men vad gör det bättre är att effekten varar längre. Barn som får sådana mediciner kan fokusera och koncentrera sig mer, och även bli produktiv hela dagen.

Du kan fråga en läkare om detta ämne eftersom endast grundläggande detaljer ges här.Sammanfattning:

1.

ADHD är ett tillstånd som drabbar ett barn 's koncentration, fokus, beteende och aktivitet.
2.

Adderall är en kortverkande medicin som vanligtvis varar ca 5-6 timmar.
3.