Skillnaden mellan GERD och sura uppstötningarGERD vs sura uppstötningar

GERD och sura uppstötningar är två sjukdomar som kan utlösa smärtsamma känslor från magen till matstrupen. Även de två orden är inte verkligen annorlunda, måste man ändå rådfråga läkare om reflux förvärras.

GERD, eller också känt som gastroesofageal refluxsjukdom, är ett onormalt tillstånd där syran i magsäcken stiger upp till matstrupen. Sura uppstötningar, å andra sidan, är inte en sjukdom utan snarare ett tillstånd där sura innehåll från magsäcken stiger också.

GERD och sura uppstötningar kan hända alla. Människor kan ha sura uppstötningar två gånger i veckan. Men om det inträffade mer än så, förväntar sig att du har GERD. Sura uppstötningar uppstår på grund av en avvikelse i esofagus sphincter som är tänkt att blockera syrahalter stigande från magen. Eftersom det ISN 't kunna blockera syran, därför stiger den upp till bröstet och matstrupen som lämnar en känsla av halsbränna.

GERD manifesteras i följande villkor: halsbränna, svårigheter att svälja, och återflöde av syra. Sura uppstötningar manifest som halsbränna. Dessa två villkor måste tas på allvar, eftersom det kan orsaka erosion av matstrupen foder på grund av frekventa sura uppstötningar. Således, bränner syran slemhinnan i matstrupen, vilket gör att svälja svårt i det långa loppet.GERD och sura uppstötningar bör också hanteras genom att undvika kryddstark mat, läsk, mat och drycker med koffein såsom te, kaffe och choklad. Du kan också dricka mycket vatten för att späda ut maginnehållet. Du kan också tugga tuggummi mellan måltiderna för att förhindra ackumulering av syra efter att ha ätit. Du kan också förhindra återflöde när de sover genom att lyfta huvudet med hjälp av fler kuddar på ryggen och under huvudet.

Diagnos av GERD kan vara genom endoskopi. Det är ett förfarande i vilket ett ihåligt rör är införd i munnen sedan via halsen upp till magen för att visualisera återflöde av syra. När bekräftat kommer vissa mediciner lämnas av läkaren att förhindra återflöde av syra. Läkemedel kommer också att ges för att neutralisera surheten av maginnehållet.

Sammanfattning:

1. GERD är en sjukdom eller sjukdom av återflöde under mer än två gånger i veckan och oförlöst av medicinering medan sura uppstötningar är bara ett tillstånd och inte en sjukdom.
2. GERD har manifestationer av halsbränna, svårigheter att svälja, och uppstötningar medan sura uppstötningar manifesterar bara som halsbränna och uppstötningar.