Skillnaden mellan Alvedon och MotrinAdvil vs Motrin

Over-the-counter läkemedel är mycket populär i många år nu. Dessa är läkemedel som har lagligt godkända att säljas till allmänheten utan någon läkare 's recept. Dessutom är dessa olika klasser av läkemedel som syftar till att bekämpa vanliga sjukdomar och besvär. De behöver inte recept eftersom de i grunden anses säkert att använda med minimal vägledning och inte orsaka mycket allvarliga biverkningar eller komplikationer om de används. Precis som alla läkemedel, dessa är aldrig säkert att tas regelbundet på en längre tid.

Den vanligaste bland over-the-counter läkemedel är antipyretika och antiinflammatoriska läkemedel, eller kollektivt kallas, NSAID (icke-steriodal antiinflammatoriska läkemedel). Dessa läkemedel säljs utan recept, eftersom de riktar de vanligaste klagomålen från varje individ som är smärta och feber.

NSAID agera på impulser som orsakar prostaglandin release. Tänk på det här sättet, när vi känner smärta, nerverna påverkas skicka meddelanden eller impulser i vår hjärna och sedan hjärnan sänder tillbaka signaler i form av neurotransmittorer. Prostaglandiner frigörs automatiskt som en del av smärtsvaret. Dessa prostaglandiner gör oss väl medveten om den smärta som vi känner. Genom att ta NSAID, kemikalier i drogen stoppa signalsubstanser från att aktiveras och hindra oss från att känna smärta. Vissa läkemedel minskar också svullnad som en extra effekt. Men en annan effekt mest eftertraktade är dess febernedsättande egendom, som kan hjälpa till att sänka kroppstemperaturen till ideala nivåer.

Det finns många typer av NSAID ute i det fria. Några av dem har liknande egenskaper medan andra har olika effekter. Bland dem kan Alvedon och Motrin har några små skillnader.

Även om både Alvedon och Motrin är varumärkena Ibuprofen, som är en gemensam NSAID, de innehåller vissa skillnader när det gäller deras terapeutiska effekter på kroppen. Men du att notera att dessa läkemedel är ganska lika i både terapeutiska verkan och deras natur.

Alvedon anses vara den första bland de två märken av Ibuprofen utvecklas. Med detta, behöver den en längre tid för att ge en terapeutisk effekt. Tiden vanligen varierar beroende på den person som tar i drogen, därför finns det ingen fast utbud av dess terapeutiska effekt. Även om de båda är samma, har Advil noterats att få ner febern lite snabbare, men fortfarande behövs data för att kontrollera detta påstående.

Motrin är nyare varumärke Ibuprofen men har samma verkan som i Alvedon. Den viktigaste skillnaden kan mycket väl vara den tid det tar att producera en terapeutisk effekt, eftersom Motrin agerar snabbare.Du kan konsultera en läkare om detta eftersom endast grundläggande detaljer ges här.

Sammanfattning:

1. NSAID är receptfria läkemedel som hjälper lindra smärta och reglera kroppstemperaturen.

2. Alvedon utvecklades först, tar längre tid att orsaka en effekt, och minskar feber snabbare.