Skillnaden mellan Rapningar och FlatusRapningar vs Tarmgas

Rapningar och tarmgas eller gasbildning, är både gaser utvisas ur kroppen. Rapning är det gemensamma ljud frigörs från munnen på grund av att gasen innesluten i magen och matstrupen. Detta inträffar oftast efter måltider när mag hålighet är full av mat och övergången från matstrupen genom magsäcken är i vila. Gasbildning, å andra sidan, är frisättningen av gaser som kommer från den distala delen av tarmen. Det är utvisas antingen frivilligt eller ofrivilligt.

Rapningar händer på grund av Aerofagi. Aerofagi är intaget av luften ovanför den mängd som krävs. Folk uppsluka oftast mer luft när de sover med munnen öppen, pratar medan man äter, tuggummi, tala med sina munnar är torr, rökning och liknande. Individer upplever halsbränna, nästäppa, och de med överdriven ängslan upplever också rapningar oftare samt lider av buken obehag på grund av den extra gasbildning. Studier visar att problem med peristaltiken orsakar en felaktig blandning av vätskor, fasta ämnen och gaser, och gaserna fly från dessa delar av kroppen som orsakar tarmgas. Större gaser bildas från nedbrytning av vissa livsmedel. Fermentering av mjölk från djur, kolhydrater, och vissa vegetabiliska fibrer som finns i vete, majs, potatis, havre, bönor och socker från frukt kan bidra till mer gasproduktion.

Rapningar och väderspänning inträffar normalt. Båda visar sällan avvikelser. Rapningar följt av halsbränna, kräkningar, svårigheter att svälja, och viktnedgång ska rapporteras till vårdpersonal för att upptäcka problem med magen eller matstrupen. Överdriven utvisning av tarmgas i samband med diarré händer på grund av en laktosintolerans. Tarmgas med ständigt flytande eller mjuk avföring kan kontrolleras av läkaren att utesluta problem som är förknippade med gluten absorption eller celiaki.

Ett antal individer upplever överdriven gasbildning och rapning lider av sjukdomar i matsmältningssystemet. Dessa kan eller inte kan förknippas med diarré och andra symtom. Med dessa sjukdomar, är de behandlingar fokuserade på att lindra eller reducera intensiteten eller förekomst av symptomen.

Förhindra alltför rapningar och gasbildning är lätt. Såsom nämnts ovan, är rapning och gasbildning som orsakas av ett alltför stort intag av luft eller gaser. Således, för att förhindra att dessa händelser inte prata medan man äter, undvika tuggummi, förhindra överskottsluftintaget genom att dricka med ett sugrör och undvika kolsyrade drycker eftersom de är gas som bildar liksom undvika rökning. Personer med Aerofagi måste lära sig att förhindra det och varnade om effekterna av det för att förhindra uppkomsten av symptom. Beteenden mot näringsintag måste modifieras liksom fler kost begränsningar måste följas för att förhindra överdriven rapningar och gasbildning. För att spåra vilka livsmedel orsaka överdriven rapningar och gasbildning, måste en gradvis eliminering av vissa livsmedel från kosten göras. För att vara specifik, måste en individuell börja med en mjölkfri diet. Dessutom undvika gasbildande livsmedel såsom: blomkål, kål, ägg, broccoli, svarta bönor, och liknande. När en person har problem med kostförändringar, är det lämpligt för honom / henne att konsultera en läkare för att hjälpa honom / henne planera hans / hennes lämplig diet.

Det finns fortfarande inga kända effektiva läkemedel som kan sänka produktionen av överdriven rapningar och gasbildning. Således förhindrar de förekomster är fortfarande det bästa sättet att förhindra symptomen. Symtom relaterade till laktosintolerans kan förebyggas genom att ta kosttillskott med laktos innan man äter mat med ett innehåll mjölk.Sammanfattning:

1. Rapningar är den gemensamma ljud frigörs från munnen på grund av gasen innesluten i magen och matstrupen som vanligtvis händer när individen är full och passagen genom matstrupe och magsäck är avslappnad.

2. Gasbildning, å andra sidan, är frisättningen av gaser som kommer från den distala delen av tarmen. Det är utvisas antingen frivilligt eller ofrivilligt.

3. Rapningar och gasbildning inträffa på grund av Aerofagi. Aerofagi händer när tuggummi, rökning, pratar medan man äter, etc.

4. Rapningar och gasbildning hända normalt. Båda visar sällan avvikelser. Rapningar följt av halsbränna, kräkningar, svårigheter att svälja, och viktnedgång ska rapporteras till vårdpersonal för att upptäcka problem med magen eller matstrupen. Överdriven utvisning av tarmgas i samband med diarré händer på grund av en laktosintolerans. Tarmgas med ständigt flytande eller mjuk avföring kan kontrolleras av läkaren att utesluta problem som är förknippade med gluten absorption.