Skillnaden mellan Ultram och TramadolUltram vs Tramadol

Människor har olika smärttröskel. Vissa tål smärta under extrema förhållanden medan vissa inte ens tål även en liten mängd som bett av en myra. Personer med cancer är oftast i smärta. De terminal skeden har oftast den värsta smärtan av alla. Ser sådana patienter kommer definitivt att smälta en 'hjärta. Således läkare hålla smärta profiler sina patienter för att de ska bedöma när att öka doseringen av sina läkemedel.

Farmakologiska företag alltid kämpa för de bästa smärtstillande medel. De utvecklar sina läkemedel baserade på de individuella behoven hos patienter och deras smärta. De ser också till att deras droger är inte bara kraftfull men effektivt med mindre biverkningar.

Två av de smärtstillande på marknaden är Ultram och Tramadol. Låt oss ta itu med skillnader. Tramadol är kategoriseras som en opioid smärtstillande men det är syntetisk. Ultram, å andra sidan, är en tablett med omedelbar frisättning. Tramadol är indicerat för måttlig till svår smärta medan Ultram är indicerat för smärtlindring.

Tramadol är faktiskt ett generiskt läkemedel medan Ultram är ett varumärke av detta läkemedel. Det finns inga skillnader, men som de säger, märkesvaror droger är mer effektiva och agera snabbare än generiska läkemedel. I generiska läkemedel, företagen inte spendera massor av pengar på att utveckla läkemedel. I narkotikahandel, företag betala för dem liksom för branding och marknadsföring av läkemedel. Således kostar Ultram mer än Tramadol.Ultram produceras av Ortho-McNeil medan Tramadol produceras av olika företag. Det finns inte många skillnader mellan dessa två läkemedel. Det är redan i bedömning av patienten som att välja om man väljer en märkesvaror läkemedel eller ett generiskt läkemedel. Så mycket som möjligt, be läkare, sjuksköterska eller farmaceut för att hjälpa dig välja vilken läkemedlet kommer att vara bäst för dig. Om det 's måttlig till svår smärta, då Tramadol är bäst. Om det' s för smärtlindring, är Ultram också bra. Så det 'är upp till konsumenten' val som läkemedel för att ta och vad man ska köpa.

Sammanfattning:

1. Ultram är ett varumärke medan Tramadol är det generiska namnet på Ultram.
2. Ultram är lite dyrare än Tramadol.
3. Tramadol och Ultram är båda smärtstillande medel.