Skillnaden mellan steroider och antibiotikaSteroider vs Antibiotika

Antibiotika och steroider är mycket viktiga läkemedel i många kliniska sjukdomar. Antibiotika är substanser eller föreningar som avslutar bakterietillväxt eller bakterierna själva. De används för att behandla infektioner orsakade av mikroorganismer som svampar och protozoer. Steroider är fettlösliga organiska föreningar som praktiskt taget härmar verkan av binjurarna som är det organ 's mest kraftfulla regulator av allmänna ämnesomsättningen. Det är mycket potent vid behandling av inflammatoriska och allergiska tillstånd. Det finns verkligen funktioner som steroider kan göra att antibiotika aren 't kan och vice versa. Och detta beror på en rad olika skillnader i struktur, egenskaper och deras fysiologiska inställning till kroppen.

Steroider kan klassificeras till könshormoner, kortikosteroider och anabola steroider. Alla tre används som hjälpmedel i olika typer av sjukdomar eller dysfunktion. Könshormoner, testosteroner till exempel, är allmänt anställs i reproduktiv reglering som preventivmedel och korrigering av hormonell obalans. Anabola steroider, den mest populära typen, stöd i muskler och ben syntes och öka styrkan. Slutligen kortikosteroider reglera ämnesomsättningen, immunfunktion, blodvolym och renal utsöndring av elektrolyter. De flesta medicinska steroider faller under den sista kategorin. De är avsedda för sjukdomar som involverar inflammation i kroppen som astma, artrit, eksem, och även cancer som leukemi. Steroider undertrycka kroppens 'förmåga att visa en normal reaktion på utländska stimuli, vilket ger kroppen en chans att läka sig själv. Dessutom rekommenderas att tillämpa steroider direkt på det område som behöver behandling, till exempel genom inandning i lungorna för väsande , som ögondroppar för ögoninflammation, eller som en injektion direkt i en inflammerad led. Några intas som tabletter eller injiceras i muskler eller nerver. De kommer också i form av ögon- eller näsdroppar och 'lavemang' att behandla tarmförhållanden. medicinska experter är angelägna om att hålla steroid doser i kontroll. högt intag av detta kan orsaka långvariga nackdelar. Några av dessa är ögonkatarakt och glaukom, muskelsvaghet, högt blodtryck, viktökning, hämmad tillväxt hos barn, gallring av ben, hudproblem som blåmärken, akne, och värst av allt immun systemfel.

Antibiotika, å andra sidan, är antingen baktericida eller bakteriostatiska i natur. Bakteriedödande antibiotika rikta bakteriens cellvägg, membran eller enzymer. Exempel på vilka penicillin, cefalosporin, kinolon, och sulfonamid. Bakteriostatisk hänvisar till dem som direkt syftar proteinsyntesen såsom tetracyklin och aminoglykosid. Som man kan märka, båda typerna direkt och specifikt rikta bakterierna. För detta är antibiotika smeknamnet 'magiska kulor' och har visat sig vara effektiva vid behandling av någon bakteriell infektion. Tvärtom, de är inte i stånd att läka virala, svamp- eller andra icke-bakteriell sjukdomar som vanliga förkylningar. Även om de ofta förskrivs kan missbruk av dessa läkemedel bidrar till uppkomsten av resistenta bakterier som definitivt kommer att bli svårare eller omöjligt att bekämpa senare. Det är också sannolikt att ha en negativ effekt på immunsystemet. Till exempel, under bakterieangrepp, några goda bakterier också dödas. Vanligaste av dessa goda är ansvariga i produktionen av B-vitaminer och laktas, hjälpmedel bekämpa tumörer, sänker höga kolesterolvärden och förbättra matsmältningen. Utan dessa vänliga bakterier, kommer kroppen att vara mer mottagliga för andra patogener som kan orsaka immunologiska, neurologiska eller endocrinologic problem. Denna överväxt av sådana patogener som jäst (candidiasis) har kopplats till allergier, autoimmuna sjukdomar, och kemisk känslighet bland annat.

Sammanfattning1) Antibiotika och steroider är läkemedel som används o behandla ett brett spektrum av medicinska tillstånd.

2) Antibiotika behandla bakteriell infektion genom att direkt rikta och döda bakterierna. Steroider läka inflammatoriska och allergiska sjukdom genom att undertrycka kroppens 'svar till utländska stimuli, köper det tid att läka sig själv.