Skillnaden mellan Anesthesiologist och CRNANarkosläkare Vs CRNA

Det 'är en liten förväxling mellan bruket av en narkosläkare och en CRNA eftersom de båda handlar om användningen av bedövningsmedel. Ändå har de olika roller som är lika viktiga. Det' är därför de samarbetar med varandra i att ta hand om sina patienter.

CRNAs, vilket är en förkortning för Certified Registered narkos sjuksköterska, hänvisar till sjuksköterskor som genomgick en grad av specialisering på rätt induktion av narkosmedel i patienter. Som sådana är de som övervakas av narkosläkare som är den verkliga läkare och narkos specialister själva.

När det gäller sina arbetsuppgifter, är narkosläkaren ansvarig för att göra pre-op intervju att upptäcka eventuella redan existerande sjukdomar hos patienten. Han är också den som bestämmer dosen av anestesi ges. Under direkt överinseende av narkosläkaren kommer CRNA måste förmå drogen (s) själv och noggrant övervaka patientens tillstånd under hela operationen. Han kan också justera mängden anestesi ges när det blir nödvändigt. För den postoperativa fasen, har CRNA större uppgift tenderar att patientens 'behov, som löper fram till återhämtningsfasen.

Både CRNA och narkosläkare kan stationerade vid alla arbetsmiljöer där anestesi måste användas. Parallellt med orala kirurger eller tandläkare, de har till uppgift att förmå rätt del av anestesi läkemedel. Samma sak med sitt partnerskap med veterinären och, naturligtvis, kirurger på sjukhuset.Utbildningskraven för en CRNA inkluderar en 4-årig Bachelor 's examen och flera år (vanligtvis två) som specialiserat sig på bedövningsmedel som en form av masteral grad. Den examen från Bachelor' s examen i omvårdnad måste passera NCLEX -RN examen, vilket är den kvalificerade examen för sjuksköterskor i USA (för dem att vara licensierade). Narkosläkaren är en läkare (MD) så en längre utbildning preparat behöver göras.

På grund av den höga förberedelser som krävs för att bli certifierad som antingen en narkosläkare eller en CRNA, deras löner ofta tenderar att vara större än många andra jobb. Baserat på en undersökning gjord i mitten av 2010, CRNAs tjäna så mycket som $ 154.000 median årliga lön, medan narkosläkare tjänar mer på $ 339.000. Båda jobben väntas ta fart och kommer att få en årlig efterfrågetillväxt så långt som fram till 2018.

1. En CRNA är en legitimerad sjuksköterska (RN) som specialiserat sig på bedövningsmedel, medan en narkosläkare är en läkare (MD) som specialiserat sig inom samma område.
2. En narkosläkare fungerar som handledare för CRNA i ett gemensamt arbete set-up.