Skillnaden mellan missbruk och missbrukMissbruka Vs Missbruk

I den icke -Medical världen, finns det en hel del förvirring mellan de definitioner och betydelser av orden missbruk, beroende, tolerans, användning, missbruk och missbruk med avseende på narkotika och förbjudna ämnen. Dessa ord används ofta omväxlande. I strikt mening bör dock inte vara fallet eftersom det finns redan flera tunna linjer distinktioner som mellan dessa ord, mest särskilt när det gäller missbruk och missbruk.

Missbruk är felaktig användning av antingen icke-föreskrivna eller receptbelagda läkemedlen. Detta gäller i situationer där medicinen tas för terapeutiska syften och inte för extas, nöje och eufori. Men vissa källor hävdar att narkotikamissbruk är mer allmänt tillämpas på situationer där receptbelagda läkemedel är inblandade. Dessa är licensierade läkemedel som kräver recept för dem som ska köpas på apotek (motsatsen till over-the-counter mediciner). Några av de mest populärt missbrukade droger är de psykoaktiva läkemedel som leder till vissa emotionella och mentala negativa effekter på användaren.

Om en patient kommer att besluta att inte ta sin vanliga dos av antibiotika tills hans 'vid behov' dos av smärtstillande medel ta en viss effekt då detta kan kategoriseras som narkotikamissbruk. Den enkla tanken på att ta i mer än den ordinerade mängden medicin kan också kallas drogmissbruk, även om det 's för en tid icke-repetitiv basis endast i motsats till drogmissbruk.

Missbruk, å andra sidan, är en term som betecknar den repetitiva och avsiktlig användning av läkemedel för en annan ände bortsett från dess ursprungliga eller skriven avsikt eller användning. Det är med hjälp av medicin eller substans i ett annat land än sitt socialt sanktionerade ändamål sätt. En av de vanligast missbrukade substanserna är alkohol. Emellertid är definitionen av drogmissbruk socialt definierade per sammanhang där en person kan tolka en mindre 'beteende av att dricka 6 flaskor öl att vara fel jämfört med en 22 år gammal som dricker så mycket alkohol som i detta fall kommer bara anses lämpligt.Således är skillnaden mellan missbruk och missbruk tydligt på skillnaden i avsikt. Det enda problemet är att man inte enkelt kan säga att en person missbrukar eller missbrukar droger genom att bara titta på honom eller henne. Däremot kan man säga att missbruk och missbruk har redan nåtts om användaren redan visar några betydande psykologiska, sociala och fysiska begränsningar eller nedskrivningar.

Sammanfattning

1. Narkotikamissbruk är felaktig användning av läkemedel för rent terapeutiska vinster men inte felaktig användning av läkemedel som intas för nöje och liknande.