Skillnaden mellan svenska massage och djup vävnad massageSvensk Massage vs djupa vävnaden massage

Människor som vill få en massage ofta förväxlas mellan olika former av massage. Ännu värre, de tenderar att identifiera dem som samma, när i själva verket de flesta massage former är unik. Detta är ofta fallet med svenska och djupa vävnaden massage. Båda typerna av massage anses av vissa som den samma. Dock måste du läsa vidare så att du 'll vet att de två verkligen inte liknar alls.

Conceptualized tillbaka i 1812, innehåller den svenska massage fem grundläggande principer, som omfattar: Ge långa och jämna slag; varsam knådning av musklerna; applicera terapeutisk friktion; knacka (annars känd som hackning); och tillhandahålla konstant vibration. Kombinationen av dessa tekniker säkerställer maximal cirkulation och avslappning som utvecklar flexibiliteten hos en som mass. Det är inte konstigt varför en flock anhängare ville lära från den populära massage konsten Henri Ling (den svenska fysiologen som utvecklat denna massage), fram till denna dag.

Dessutom gör den svenska massage användningen av en drapering för att täcka vissa delar av kroppen under själva sessionen. Denna drapera förflyttas sedan systematiskt under massagen. Sammantaget ett svenskt massage tänkt att vara avkopplande, för det är en lugn och lugnande form av massage.

Den andra mycket populära massage typ, är den djupa vävnaden massage. Det riktar sig tre centrala muskel regioner, nämligen: nacken, ryggen, och även fascia (bindväv). Massagen det namnet eftersom det är verkligen avsedd att tränga djupare in i den underliggande muskellager. Massagen är tänkt att noggrant underlätta ut alla de spända muskler under ytan.Liksom många av de principer som används för djupa vävnaden massage är också närvarande i den svenska massage, men den djupa vävnaden massage är något mer kraftfull i naturen. Dessutom har denna form av massage fokuserar på problemområden '' Detta innebär att det mål de stela muskler regioner som alltför är stressade, snarare än att arbeta permanent på rygg och nacke områden. Men oavsett hur naturligt intensiv denna massage kan vara, det skadar inte så mycket som vad många människor har kommit att tro.

Övergripande:

1. Svensk massage är en mildare och mjukare massage jämfört med den mer intensiv och kraftfull djup vävnad massage.
2. Svensk massage är bäst för dem som har mycket känsliga hudtyper, som bär utslag lätt, alldeles särskilt när kraftfull friktion och nötning appliceras.