Skillnaden mellan ibuprofen och aspirinIbuprofen vs Aspirin

Smärtstillande medel är avgörande för varje människa på denna planet. Dessa är alltid hjälp för att lindra akut smärta eller smärta som inte varar länge. Men inte alla smärtstillande medel är säkra och effektiva i varje individ. Vissa kan orsaka blödningar och förvärra klienten 's tillstånd medan vissa kan orsaka minimal magbesvär när den används.

De flesta smärtstillande medel är avsedda att lindra smärta tillfälligt på ungefär tre till fyra timmar i maximal tid och varaktighet. Dessa kan alltid köpas over-the-counter medan några, de opioida typer kräver ett recept från en läkare. Två av de vanligaste smärtstillande medel är ibuprofen och acetylsalicylsyra. Låt oss ta itu med skillnader.

Ibuprofen är ett generiskt läkemedel. Några av varumärkena ibuprofen är: Alvedon, Motrin, Nurofen, Nuprin och många andra. Aspirin, å andra sidan, är ett varumärke som tillhör Bayer. Det generiska namnet aspirin är acetylsalicylsyra.

Ibuprofen används för symtom som feber, smärta, dysmenorré, reumatoid artrit, perikardit, och öppetstående ductus arteriosus. Aspirin, å andra sidan, kan även användas för feber, smärta, samt reumatisk feber. Den kan också användas för reumatoid artrit, perikardit, liksom Kawasakis sjukdom. Den förhindrar också allvarliga incidenter såsom stroke, embolism, TIA, hjärtinfarkt eftersom aspirin är också ett blodförtunnande medel.En av de kända negativa och långsiktiga effekter av acetylsalicylsyra användning är magbesvär, och i det långa loppet är magen sår. Så detta läkemedel definitivt inte ges till personer med magsår eftersom detta predisponerar dem till fler sår och blödningar. Det är inte heller ges till dem som har koagulationsstörningar såsom hemofili. Negativa effekter av ibuprofen innefattar sår i magsäcken (samma som aspirin), dyspepsi, illamående, yrsel, hudutslag, och högt blodtryck. Andra skadliga effekter men inte vanligt inkluderar hjärtsvikt, nedsatt njurfunktion, bronkospasm, och förvirring.

Historien om ibuprofen går tillbaka så tidigt som 1960 's. Den upptäcktes av Boots Group under ledning av Andrew Dunlop tillsammans med sina kollegor John Nicholson, Vonleigh Simmons, Jeff Wilson, Stewart Adams, och Colin Burrows. Å andra sidan, den viktigaste ingrediensen för aspirin användes så tidigt som 400 f Kr. i the1850 's, ändrades den och en annan källa upptäcktes som var mindre irriterande i magen. Den producerades enligt Bayer AG.

Sammanfattning:

1. Ibuprofen är ett generiskt läkemedel medan aspirin är ett varumärke läkemedel.
2. Ibuprofen och aspirin kan användas för smärta, feber, och reumatoid artrit.
3. Aspirin användes så tidigt som 400 f.Kr., men det var formellt gjordes i 1850 's av Bayer AG medan ibuprofen upptäcktes i 1960' s av Boots Group.