Skillnaden mellan Mastodon och MammothMastodon vs Mammoth

Däggdjur är djur som besitter hår, är luftintag, och har bröst och svettkörtlar. Däggdjursarter är uppdelad i två klasser: Prototheria (ägg skikt) och theria som består av pungdjur och placentals.

Placentals är däggdjur som har en moderkaka som matar sin avkomma samtidigt i livmodern hos mödrarna. Människor och de flesta djur är placentals, inklusive elefanter, som är närbesläktade och liknar två utdöda däggdjur, de mastodons och mammutar.

Mastodons var en stor, tusked däggdjursarter i djur släktet Mammut som existerade fram till omkring 11.000 år sedan. De strövade de gamla prärier Asien, Afrika, Europa, Centralamerika och Nordamerika. Den tidigaste fossila upptäcktes i Demokratiska republiken Kongo, även om en del har också påträffats i England, Nederländerna, Grekland, Rumänien, Centralamerika och Nordamerika.

Mastodons var webbläsare; de utfodras på bladverk och bladen av träden. Deras tänder var konformad och trubbig som var lämplig för att äta och tugga lövverk. Deras beta var korta och smala som krökta uppåt. Deras skallar var platt och stora, och deras huvuden ligger bara några inches från sina grundstommar och inte hålla sig upprätt. De var också kortare och lättare än den andra slocknat, stora däggdjur, mammut.

Mammoths var närmare besläktad med den moderna elefant. De tillhörde släktet Mammuthus och Elephantidae familjen. De bodde några 4. 8.000.000 yeas sedan och dog ut några 4500 år sedan. Deras beta var långa, tjocka och böjda. I vissa arter hade de en beläggning av långt hår. Deras huvuden var upprätt och var den högsta punkten på deras kroppar till skillnad från de mastodons '.De var stora, som mäter upp till fem meter i höjd och väger minst åtta ton. Mammoths var grazers; de utfodras på gräset, alger och örter. De hade hög krönt tänder som var perfekt för att äta gräs och andra låglänta växter. De hade samma samhällsstrukturen som den moderna afrikanska och asiatiska elefanter, lever i besättningar som leds av en matriark eller kvinnlig elefant. Tjurar, å andra sidan, levde ensam och ibland bildas lösa grupper när de mognat.

Ordet 'mastodont' användes av franska natura Georges Leopole Chretien Frederic Dagobert att hänvisa till bröstvårtan liknande projektioner av utdöda däggdjur 'tänder. Det härrör från det grekiska ordet' mastos 'betyder' bröst 'och' Odont 'betyder 'tänder.'

Ordet 'mammut', på andra sidan, kom från det ryska ordet 'mamot' som betyder 'jord', där resterna av den utdöda däggdjur konstaterades i början av 1700-talet. Det kom att hänvisa till djuret 's stor storlek i början av 1800-talet.

Sammanfattning:

1. mastodont var en stor, tusked däggdjur som dog ut 11.000 år sedan medan mammut var också en stor, tusked däggdjur som dog ut 4500 år sedan.
2. mammut var större och tyngre än mastodont.
3. Vissa arter av mammut hade långt hår medan mastodons 't.