Skillnaden mellan parakiter och Lorikeets Parakeets vs Lorikeets

Parakiter och loripapegojor är både fåglar som kännetecknas med små till medelstora organisationer. Båda fåglarna har nästan samma vetenskapliga klassificeringen: rike Animalia, Stam Chordata, subphylum Vertebrata, klass Aves, familj psittaciformesen och familj Pssittacidae. Lorikeets, i synnerhet, har en extra klassificering. Det tillhör underfamiljen loriinae. Underfamiljen har en ca 50 arter ackrediterade till sitt namn.

Det finns få kräsna skillnader mellan de två fåglarna. Trots att små, är en lorikeet fortfarande lite större jämfört med undulat. De har också en unik tungan kallas en borste tunga som hjälper dem att äta sin kost nektar, pollen, och mjuka, tropiska frukter som papaya, äpple, päron, meloner, mango och andra. Borst spets tungor är en specialiserad funktion i denna specie. Det har papiller, en samling av extremt fina hår på ytan av tungan. Deras tunga tillåter lorier att skörda pollen och nektar direkt från blommorna i sina kroppar.

De är också identifieras genom sin ljusa och färgstarka fjäderdräkt och kännetecknas också med sin clownish beteende, hög energi, och tendens att härma andra som är i närheten av deras närhet. Lorikeets är ursprungligen Pacific papegojor och finns vanligen i de närliggande länderna Australien, Australasian regionen sydöstra Asien, Polynesien, Papua Nya Guinea, och andra. Det är den mindre av de två flugor i samma underfamiljen. De större slag är kallade lorier.

På andra sidan av buren, är undulat en amerikansk term som beskriver en specifik, små fågelarter med en liten kropp med en lång svans. Den undulat fungerar som en bred term eller en filt namn för fåglar som täcker ett ungefärligt antal 120 arter och underarter. Ändå vissa parakiter är lätt urskiljbara på grund av sin diet av frön som vanligtvis köps från djuraffären eller marknads butik.Båda fåglar är populära som sällskapsdjur på grund av deras lekfulla och intelligent naturer. Både lorikeets och parakiter älskar uppmärksamhet för sina ägare och andra människor. De är också naturligt nyfikna så det finns ett behov av att ha en stimulerande miljö för dem för att roa sig och uppmuntra deras nyfikna natur. Mellan de två fåglar, lorikeets är jämförelsevis dyrare och kommandot högre underhåll och skötsel i jämförelse med andra fåglar.

Både bergslori och undulat är kända att vara flock fåglar eller fåglar som finns i en flock. Detta ger dem en fördel att vara social och kunna binda med andra fåglar eller andra som människor och djur.

Sammanfattning:

1. 'Parakiter' är en generell term och gemensamt namn för en fågelart med små till medelkroppsstorlek och en lång svans. Det täcker en ungefärlig 150 arter och underarter. Å andra sidan, lorikeets är en särskild art som ingår i de 150 arter.
2. Även om 'parakiter' och 'lorikeets' är breda och specifika termer, de tillhör samma klassificering av fåglar.
'Parakiter' är också en amerikansk term för att beskriva den ovannämnda beskrivningen av fågeln. Andra nationaliteter kallar samma fåglar av olika namn.
3. parakiter och loripapegojor avvika med diet. De parakiter brukar äta frön medan lorier gynnar nektar eller pollen. 4. Lorikeets har också en borste tunga, en unik egenskap hos fågeln som hjälper dem äta sin mat.
5. husdjur, lorikeets är dyrare och kräver mer uppmärksamhet än en undulat. Men båda fåglarna har samma karaktär och beteende.
6. bergslori har också fördelen av att ha ljus och färgrik plumage och en något större organ som gör det lockande att djurägare.