Skillnaden mellan Heron och EgretHeron vs Egret

Häger och hägrar är både långa ben, sötvatten, kustfåglar. De båda tillhör samma familj Ardeidae och har ett liknande utseende. I familjen Ardeidae finns 64 olika arter som har identifierats och redovisas. Vissa av dessa arter kallas rördrommar eller egrets i stället för häger på grund av skillnaderna i deras utseende. De rördrommar tillhör en annan släkte inom familjen, men egrets är inte ett distinkt grupp. Klassificeringen av hägrar och hägrar är inte särskilt tydlig, och det finns olika åsikter om de två släktena Ardea och Egretta och vilka arter bör hänföras till vilken släkten.

Egrets anses skilja sig från häger eftersom egrets är huvudsakligen vita, och de kan eller inte kan ha dekorativa plymer. Ordet 'hägrar' har hämtats från det franska ordet 'Aigrette' som betyder 'plym fjädrar.' Det finns sex olika arter av egrets som har dessa dekorativa plymer. Dessa dekorativa plymer föder plumage och inte förekommer under hela året; de inträffar bara under häcknings delar av året. Egrets är också mindre än de häger i storlek.

Hägrar är långbent, lång hals, sötvatten, kust, icke-simning fåglar. En av deras mest utmärkande drag är att de dra sina halsar under flygning. Detta beror på att den sjätte kotorna av halsen som är modifierad. Halsen kan dra och sträcka. Det har observerats att halsen på dagtid häger är längre än den hos de nattliga häger. Räkningarna av häger och hägrar är harpunliknande och lång. De kan variera i storlek. Vissa har en extremt fin räkning medan en del har tjocka räkningar. Häger och hägrar finns i många färger. Färgen på de kala delar är i allmänhet gul, brun eller svart som kan komma att ändras under häckningssäsongen. Den fjäderdräkt av fåglarna är huvudsakligen grå, vit, svart, blå eller brun, och ibland kan vara mycket slående och komplexa.

Häger och hägrar är en familj som är mycket kosmopolitiska i distribution och är utbredd. De är vattenfåglar och föredrar låglänta områden, marginaler floder, sjöar, dammar och kärr. De finns främst i tropikerna. De förekommer i alla världens kontinenter utom Antarktis. De finns i nästan alla typer av livsmiljöer med undantag för mycket torra öknar, mycket kalla områden likt Arktis, och på mycket höga berg.Hägrar är köttätande fåglar och lever på vatten byten som fiskar, amfibier, reptiler, blötdjur, insekter och kräftdjur. Några av de arter som äter också fågelägg och andra mindre fåglar.
Häger och hägrar är huvudsakligen koloniala och monogamt i sitt beteende. De kallas också 'shitepokes' eller 'shilepokes' och 'shypokes.'

Sammanfattning:

Häger och hägrar är både långa ben, sötvatten, kustfåglar. De båda tillhör samma familj Ardeidae och har liknande utseenden. Emellertid egrets är huvudsakligen vita, och de kan eller inte kan ha dekorativa plymer.