Skillnaden mellan räkor och kräftorRäkor vs Kräftor

Räkor och kräftor är kräftdjur. Även om de tillhör samma familj, räkor och kräftor skiljer sig på många sätt.

När man jämför deras kroppsbyggnad, kan kräftor lätt skiljas från räkor. Kräftor är större än räkor. En annan märkbar skillnad är att en räkor är en saltvatten kräftdjur, medan kräftor är en sötvatten kräftdjur.

Kräftor är också kända som kräftor och crawdads, och de är nära besläktade med hummer. De har fjäder-liknande gälar och finns främst i sötvatten som inte fryser i botten. Kräftor finns vanligen i överflöd i åar och bäckar.

Räkor är mindre, och är nära relaterade till räkor. Vid jämförelse med kräftor, räkor har förgrening gälar. Till skillnad från andra kräftdjur, räkor har klor på tre par benen. Det kan också ses att räkor, till skillnad från andra decapods, inte ruvar sina ägg på Pleopads. Å andra sidan, räkor släppa sina ägg i vattnet.

En annan sak är att kräftor inte har tång, och köttet är mindre söt än av räkor. När man talar om räkor och kräftor som en maträtt, människor föredrar räkor till kräftor.

Räkor är indelade i sju familjer C fem i penaeoidea och två i sergestoidea. Å andra sidan, har kräftor tre familjer C två på norra halvklotet och en på södra halvklotet.

När man talar om fossila fynd, de tidigaste räkor fossil går tillbaka till 250 miljoner år sedan. De tidigare fossil spårades från stenar i Madagaskar. Kräft fossila fynd som är äldre än 30 miljoner år är sällsynta.

Sammanfattning:1. Kräftor är större än räkor.

2. Räkor är saltvatten kräftdjur, medan kräftor är en sötvatten kräftdjur.

3. Kräftor är också kända som kräftor och crawdads, och de är nära besläktade med hummer. Räkor är nära besläktade med räkor.

4. Kräftor har fjäder-liknande gälar och räkor har förgreningar gälar.

5. Till skillnad från andra decapods, behöver räkorna inte ruvar sina ägg på pleopads, men släppa sina ägg i vattnet.

6. Räkor är indelade i sju familjer C fem i penaeoidea och två i sergestoidea. Å andra sidan, har kräftor tre familjer C två på norra halvklotet och en på södra halvklotet.