Skillnaden mellan bin och bålgetingarBin vs Hornets

Om du frågar en kille, som lider av allergi mot bi- och bålgetingens, om de viktigaste skillnaderna mellan dessa två insekter han vann 't berätta mycket. Inte för att han' är inte villig att, utan snarare på grund av den anafylaktiska trauma han har upplevt .

I själva verket dessa två koloniala insekter har den dåliga vanan att sticka någon intet ont anande 'inkräktare'. Även bin göra det bara för att skydda sina bon och dör efter att ha gjort så, bålgetingar attackera ofta människor utan att provocerade och de kan också dra tillbaka sin stinger

En annan stor skillnad mellan dem kommer från den fysiska aspekten, getingar är större och har mindre hår på kroppen, medan bina har pollenkorgar där de samlar den mest önskade belöningen. Bina ekonomiskt värderas, som producerar svett honung och vax, medan Hornets har inget värde för oss, människor. Det 'är därför människor bygga bikupor för bin och skydda dem med stor omsorg, även framför mer kraftfulla getingar. Det finns en annan stor skillnad mellan bin och getingar som rör boet utseende, som bin gör sina bon av vax, medan bålgetingar gör det slut på papper (pappersmassa).

En annan fråga differentiera dessa två relaterade insekter är sättet de höjer deras larver. Medan bin matar sin avkomma utan att förvänta sig något i belöning, är detta inte fallet med hornets som senare förväntar sig en svett vätska från sina barn. Detta kallas ömsesidig matning och säkert fungerar bra som du anser bålgetingar dinosaurier eftersom de är lika gammal som någon annan levande varelse på jorden.

En skillnad som är av stor betydelse för oss är variansen i aggressivitet visas mot människor av dessa buggar. Medan bin sting människor bara när de känner sig hotade eller när de känner att deras boet är i fara, bålgetingar attackera ofta människor utan trakasseras. Det värsta är att de injicerar sin hemska gift med varje sting. Den lyckligaste resultatet är när en man, som led av en bålgeting sting, bara kryper i stor smärta i flera timmar. Det värsta scenariot som kan hända Hornet offer är död.

Så kom ihåg dessa stora skillnader mellan bin och getingar:1. Bin dör efter att de sting medan Hornets don 't.

2. Bin är mindre. De har mer hår på deras kroppar och pollen korgar.

3. Bin är av stor ekonomisk värde medan getingar har inget värde för människor.

4. Bin bygger sina bon av vax, medan getingar gör det av pappersmassa.