Skillnaden mellan Ahi och MahiAhi vs Mahi

Ahi och Mahi är läckra fiskar som ofta marknadsförs över hela världen. De har många skillnader mellan de två arterna.

Först av allt, låt oss titta på Mahi. Mahi, allmänt kallad delfin fisk, finns i tropiska, tempererade och subtropiska vatten. Även kallad Strålfeniga fiskar, Mahi betyder mycket stark i Hawaiian. Mahi kallas så eftersom det har kämpaglöd. Även Mahi kallas som guldmakrill, är det inte alls är släkt med delfiner. Vid jämförelse med Ahi, är det mindre välsmakande. Men den bästa funktionen av Mahi är att fisken kommer med mer kött. En genomsnittlig Mahi väger cirka tio kg men vissa Mahi befinns vara ca 20 kg i vikt.Mahi har en livslängd på tre till fyra år. Det kan också ses att Mahi växer snabbt och når full storlek bin det första året själv. Ett rovdjur fisk, Mahi som en diet av små fiskar kräftdjur och bläckfiskar. Mahi kommer i en regnbåge blandning av färger, guld, gröna och blå färger. Mahi kan skiljas från andra fiskar genom sitt platta och fyrkantiga bort huvudet.
Låt oss nu titta på Ahi. Denna FSH är en typ av tonfisk, som ofta ses i Hawaii, södra Kalifornien och Stilla havets kust i Mexiko. Ahi CME i två typer gulfenad och storögd tonfisk. Gulfenad ahi är populär i sportfiske eftersom de är relativt stora. Även känd som ko tonfisk, gulfenad ahi är tyngre än storögd tonfisk ahi.
När man jämför Ahi med Mahi, kan det ses att den förra en är fleshier och har mer kött. Även Ahi är känd för att ha en genomsnittlig vikt på ca 10 kg, är det sagt att en del Ahi kommer med mer än 90 kg i vikt. Ahi har färger från rosa till mörkröd. Större Ahi har djupare färg i jämförelse med den mindre Ahi.
Sammanfattning
1. Mahi, allmänt kallad delfin fisk, finns i tropiska, tempererade och subtropiska vatten. Ahi ofta ses i Hawaii, södra Kalifornien och Stilla havets kust i Mexiko.
2. En genomsnittlig Mahi väger cirka tio kg men vissa Mahi befinns vara ca 20 kg i vikt. Även Ahi är känd för att ha en genomsnittlig vikt på ca 10 kg, är det sagt att en del Ahi kommer med mer än 90 kg i vikt.