Skillnaden mellan Alpaca och LlamaAlpacka vs. Llama

Alpacas och lamadjur tillhör samma Camelidae familj. De två har spårats från Inka perioden. Även om alpacas och lamadjur hör till samma familj, de två raser är ganska olika i många avseenden.

En stor skillnad mellan en alpacka och en lama är i sin längd och vikt. Lamadjur är större än en alpacka. När alpacka kommer i en vikt på 100 lbs. till 180 lbs., kommer vikten av en lama mellan 250 lbs. till 450 pund. Alpacka har en höjd av fem fot medan den lama har en höjd av 6 fot.

Alpacas kan särskiljas från lamadjur genom att titta på ansiktet. Till skillnad från alpacka, har lamadjur mer hår i ansiktet och huvudet. En alpacka ras kan sägas ha en 'smushed' ansikte. Öronen är också annorlunda med alpacka har ett spjut form och lamadjur med en bananform.

Den yttre skikt av lamadjur är grov och har täckhår. Lama har kort och fin underull. Å andra sidan, har de Alpaca en mjuk och silkig päls. När Alpacka producerar cirka 13 pund av fiber, bara lama producerar fyra pund av fiber.Det har också visat sig att Alpacka finns fler flockdjur än Lama, som är mer oberoende. När ser avel, raser den kvinnliga Alpaca så tidigt som ett år och Lama raser bara i två år.

En annan skillnad som märks är att Alpacas bor på höjder av 12.000 fot och Lamas kan leva endast på höjder mindre än 8000 fot.

Sammanfattning

1. När alpacka kommer i en vikt på 100 pund till 180 pund, kommer in mellan 250 lbs till 450 pund vikt lama.
2. alpacka har en höjd av fem fot medan lama har en höjd av 6 fot.
3. Den yttre skikt av Lama är grov och har täckhår. Underullen är kort och fin. Å andra sidan, har de Alpaca en mjuk och silkig päls.
4. Till skillnad från alpacka, har lama mer hår i ansiktet och huvudet. Öronen är också annorlunda med alpacka har ett spjut form och lama har en bananform.
5. Alpacka finns fler flockdjur än Lama, som är mer oberoende.