Skillnaden mellan Grizzly och Svartbjörnar
Grizzly vs Black bears

Två typer av björnar som ofta förväxlas är grizzly och svartbjörn. Naturligtvis skulle de flesta förmodligen har en aning om att de är helt annorlunda bara genom deras namn, men det blir svårt helt och hållet när du se bilder på dessa djur placerade sida vid sida med varandra. Det är svårt att skilja den ena från den andra, såvida inte en ser mycket noga. Dessutom deras olikheter aren 't bara i den fysiska utseende. De är också olika i fråga om beteende.

Både svart och grizzlybjörnar är infödda till Nordamerika. Den förstnämnda, med arten namnet Ursus americanus, anses vara den vanligaste typen av björn. Den senare, även känd som Ursus arctos horribilis specie, har den mest varierat utbud av arter björn. Grizzlies är inte bara finns i Nordamerika, men även i Europa och Asien. Svartbjörnar, å andra sidan, är mestadels i nordvästra områden i USA, Kanada och ibland i Mexiko.

När det gäller fysisk profil, grizzlybjörnar är generellt mer 'fläckiga utseende' på grund av deras långa täckhår 'är ljusare spets. Deras färg varierar från blond brunt till svart. Svarta björnar, i motsats till vad namnet antyder, är inte begränsade till svart. Liksom Grizzlies, de varierar från ljusblond till kolsvart. de flesta har ljusare nyanser av päls på bröstet. När det gäller storlek, Grizzlies är relativt större än svartbjörn. man Grizzlies väger ca 500 och pounds och kvinnligt, 160. de kan vara så stor som 800 pounds. de genomsnitt en meter höga på sina tassar. Svarta björnar kan väga maximalt bara 400 pounds med en höjd på 0,75 meter på axeln. en av de mest uppenbara särdragen i Grizzlies skulle axeln puckel följd av en mer muskulös ram. Deras klor är synligt längre på fem till tio centimeter än de svartbjörn ', som är bara ca 4 cm. Ett annat sätt att berätta Grizzlies från svartbjörn är genom deras ansiktsprofil. Den förstnämnda har en skenbar fördjupning i utrymmet mellan ögonen och näsan-tip och besitter rund, ganska korta öron, medan den senare har en linje dragen tvärs mellan pannan och näsan-spets med öron som är spetsiga och större än de som av Grizzlies '.Grizzlies är ensamma i naturen. Svarta björnar är mer benägna att vandra i mänskliga områden på jakt efter en lätt måltid. Både foder på växter och kött, särskilt hjort, caribou, får, bison, fisk och älg. Grizzlies jagar ibland på svartbjörn och svartbjörn, på andra mindre typer av björnar. Dessutom, svartbjörn har högre tendenser att behandla människor som ätbart kött. Till skillnad från andra rovdjur, gör både foder i avskildhet och vanligtvis inte sprida ut resterna av sitt byte.

Befolkningsmässigt svartbjörnar är större i antal. De är normalt kunna återge så snart de är 3 år gammal. Vanligtvis, de producerar 2 Eagles i taget. Grizzlybjörnar når sin reproduktiva mognad vid en ålder av fem och kan även producera upp till 2 Eagles åt gången. Men på grund av miljöförhållanden, inte en massa ungar kommer sannolikt att överleva till vuxen ålder.

Sammanfattning

Grizzlies och svarta björnar finns i Nordamerika. Subtyper finns också Asien och Europa.

Grizzlies är större än deras motsvarighet. De har en distinkt skuldra humpen med en muskulär ram.

Grizzlies är ensamma, medan svartbjörnar tenderar att gå ut i mänskliga områden i jakt på mat.

Båda äter växter och djur. Svarta björnar har en tendens att se människor som mat.