Skillnaden mellan Pinto och Paint hästarPinto vs Paint hästar

Folk blir ofta förväxlas med pinto och Paint hästar för båda är hästar med vita tecken. Dessa termer används ofta ömsesidigt vilket naturligtvis är fel. När vi talar om en pinto häst, talar vi om ett mönster eller färg av hästen. Om vi ​​talar om en Paint häst, då det handlar om en ras av hästen.

Paint Horse

En Paint häst är en hästras. De registrerade Paint hästar är en del av den amerikanska Paint Horse Association. För att bli registrerad måste far och mor registreras. Pinto färgning är inte väsentlig för registrering. Föreningen har en avelsdjur för Paint hästar. De kanske eller kanske inte har pinto färg. De är hästar av ren blodslinje. Hästar eller Thoroughbreds Quarter som saknar de pinto markeringarna bildar basen för deras blodsband. Men en majoritet av Paint hästar har pinto markeringar. En prickig häst kommer att registreras som en färg endast när dess härkomst är känd.pinto hästar
Pinto hästar är hästar som har fläckar eller lappar som liknar den pinto bean över hela kroppen. Pälsen är färgen på huden, och plåstret är en del som saknar pigmentering och så verkar vit. Det kan vara av vilken ras. Det är på grund av att en gen som orsakar albino färgning i några delar av huden. Termen 'pinto' bara betecknar färg; det kan förekomma i andra djur också. En katt, hund, eller getter kan också vara pinto. Det betecknar bara en bit vit hud med normal struktur. Pinto färgning genetiskt betingade eller ärftlig i naturen. Detta tecken styrs av en uppsättning av recessiva gener.
Pinto hästar är registrerade i enlighet med deras färg. Deras ras är inte beaktas. De är registrerade under Pinto Horse Association of America. Denna förening accepterar registreringen av pinto hästar enligt fastställda regler för färg.
En pintohäst kan ha en mängd olika färgsättningar som: mjöliga, skewbald, tricolored, eller färgat. Enligt deras mönster de kan kategoriseras som Tobiano, Overo, Tovero, Sabino, plaskade vit, och många fler.
Många Paint hästar kan märkas som pinto hästar, och många pinto hästar kan märkas som Paints. Men inte alla pintos är Färger och även alla färger är inte heller pintos.

Sammanfattning:

1. Pinto är en färg av en häst medan Paint är en hästras.
2. Pintos och Färger skiljer sig åt i sina blodslinjer.
3. Pinto är en gemensam term för alla fläckiga hästar.