Skillnaden mellan Adenovirus och retrovirusAdenovirus vs Retrovirus

Virus betraktas som bane av vår existens. Detta beror på att virus har varit kända för att utplåna hela samhällen eller populationer innan. Jag tror att de flesta av er kan komma ihåg eller har hört talas om den svarta pesten eller smittkoppor skrämma, där många människor har dött. På senare tid har SARS skrämma rattled många länder. Dessutom virus är också så fjädrande att de även kan fästa fåglar innan de överförs till människan, såsom fågelinfluensavirus. Detta är anledningen till att många länder har uppgraderat sina program för att skydda sina medborgare från sjukdomar till följd av andra former av virus och forska nya sätt att bekämpa dem.

Fortfarande finns det andra delar av virus som fortsätter att plåga oss även när vi talar. Det finns många typer av virus som fortfarande strövar omkring oss även med allt detta tekniskt genombrott på viral immunitet. I vissa länder, vattkoppor och mässling utbrott förekommer fortfarande, även om de sägs vara säsongsbetonad. Hosta och förkylningar kan bero på vissa virusstammar. Och på grund av detta, forskare är alltid i rörelse för att studera virus och att leta efter nya sätt att helt bli av med dessa irriterande organismer.

Men innan de helt kan utrota dessa virus, de måste veta om dem. Ett virus är att betrakta som en infektiös patogen eller ett medel som kommer att replikeras först efter att den har kommit i kontakt med en levande cell. Virus påverkar inte bara djur utan växter samt. De flesta virus innehåller 2 eller 3 större delar, genetisk information som består av RNA eller DNA, en molekyl kedja för att bära dessa genetiska material, och ett proteinhölje för att fungera som skydd. De flesta virus har oftast dessa delar. Men även om det kan finnas en hel del virus där ute, kommer vi att fokusera oss skillnaden mellan ett adenovirus och ett retrovirus.

Ett adenovirus anses vara den största bland de icke höljeförsedda virus. Denna term indikerar att viruset inte har någon skyddande protein- beläggning, som kallas kapsider, för att linda den genetiska information som är lagrad inne i viruset. Detta virus innehåller ett dubbelsträngat DNA. Det har visat sig att detta virus är orsaken till ca 10% av övre luftvägsinfektioner hos barn och vuxna.Ett retrovirus, å andra sidan, är ett exempel på ett höljeförsett virus. I detta fall har den en skyddande proteinhölje som gör det mer motståndskraftig och har en större tendens att orsaka sjukdomar. Det anses som ett RNA-virus och kan integrera sig själv till sina värdceller, sålunda, vilket orsakar skada på cellen.

Du kan läsa mer om detta ämne eftersom endast grundläggande detaljer ges här.

Sammanfattning:
Virus finns i många former och storlekar, och endast replikera när inuti levande celler.
Ett adenovirus är ett icke-höljeförsett virus, vilket betyder att den inte har någon skyddande beläggning.