Skillnaden mellan italienska Greyhound och WhippetItaliensk vinthund vs Whippet

För alla som någonsin har haft en syn hund 'äger dem', har välsignats med en tillgiven, lekfull, elegant och underbar clown. Bland dussin raser av sikt hundar, två av de minsta av denna ras är den italienska Greyhound och Whippet. Den här artikeln berättar ett utdrag av deras historia, temperament och de sporter där de deltar.

Historia

Den italienska vinthunden, som ibland kallas en 'Iggy', är den minsta blick hund; ursprung över 4000 år sedan, med en historia spåra tillbaka till det gamla Egypten, Pompeji, och kejsaren Nero 's domstol i Rom. De var mycket populär under renässansen i Italien, som är varifrån deras namn kommer. Som en miniatyr ras av vinthund, de normalt återfinns som en följeslagare i många hem. Dessa underbara små hundar användes typiskt med falkar att jaga mindre bytesdjur.

Som med alla andra blick hundar, var Whippets också ursprungligen framavlade för att jaga; och dessa hundar går tillbaka till den romerska renässansen. Rasen är också mycket populärt, utöver sina jakt färdigheter, som hem följeslagare.

Karaktär

En Iggy 'beteende liknar andra blick hundar C kärleksfull, behaglig, busig och underbara för familjer De är små, i allmänhet från åtta till arton pounds, och korthårig,. Gör dem idealiska för familjer i lägenheter, och de som don 't vill ha en massa hår att borsta. De är mycket snabb, livlig och vig, och är mycket nöjda när du kör. De behöver daglig motion. Tyvärr, som syn hundar, kommer de att upptäcka 'spelet' på avstånd och bult efter det, så de måste hållas i koppel i stadsdelar.

Beskaffenheten av den Whippet är också förenligt med blicken hund familjen. De är mild och tillgiven; en mest angenäma hund. De tenderar att vara territoriella, liksom de flesta syn hundar, och blivit ganska fäst vid folket 'de äger'; eller ett 't äger en syn hund' 'synen hund har makt över sina leverantörer. De är bra med både unga och gamla, och har använts flitigt i vårdinrättningar för äldre.aktiviteter

Sedan Iggy 'kärlek att köra och jaga, de är populära i flera sportevenemang som är särskilt utformade för syn hundar, inklusive lure coursing, racing och smidighet De är ofta mästare i lure coursing,. Och konkurrera med sina större kusiner, den afghanska Hounds, borzoier, irländsk varghund, Whippets och andra blick hundar. Konkurrerande både ovala och raka spår, är verkligen häpnadsväckande deras hastighet. Agility är en annan händelse de kan delta i, på grund av deras 'vad' si det för mig 'attityd och de belöningar som beviljats ​​dem under agility prövningar. De har också ofta tävla i utställningar, och är kända för sin elegans och stil.

Whippets älskar också att delta i samma sort av idrottsevenemang, inklusive lure coursing, racing och smidighet. De erkändes av AKC år 1888 som deltagare; och de vann ganska ofta de utställningar.

Sammanfattning:

1. italiensk vinthund och Whippets är elegant, kärleksfull sikte hundar som är roliga och busiga och bra för familjer.