Skillnaden mellan Alaska och Siberian HuskyAlaskan vs Siberian Husky

Alaskan och Siberian husky kan se något liknande i sitt utseende och kan även verkar ha samma egenskaper och temperament. Men de är inte samma och är olika i flera avseenden.

Både Alaskan husky och Siberian husky kallas slädhundar. Men namnet är mer vana med Alaskan husky.
Siberian Husky är ryska och har sina oroigns i östra Sibirien. De anses arbets hundras, som tillhör Splitz familjen. En medelstor hund, har Siberian husky upprätt trekantiga öron, skära svans asnd disntinctive markngs. Å andra sidan, är Alaskan Huisky inte vara mycket av en ras och hänvisar inte till någon anor. Generellt kallas slädhundar, Alskan huskies har spetsiga öron, som skiljer den från andra slädhundar.
Alaskan Husky anses inte vara en ren ras och är inte registrerad med CKC eller AKC. Å andra sidan, Siberian husky är renrasiga och anges i AKC och CKC.

När man jämför de fysikaliska egenskaperna, är Siberian husky mindre än Alaskan husky. De Alaskan Huskies är smalare än den Siberian husky. Man kan också komma över skillnaden i färgen på ögonen. När Siberian husky har en blå eller en kombination av blå och bruna ögon, har Alaskan Husky bruna ögon.En manlig Alaskan husky väger runt 21 till 25 kg och en hona Alaskan husky väger mellan 17 till 19 kg. Tvärtom, en manlig Siberian husky vikter mellan 20 till 28 kg och en hona Siberian husky väger cirka 16 till 23 kg.

Sammanfattning
1. Siberian Husky är ryska och har sina oroigns i östra Sibirien. De anses arbets hundras, som tillhör Splitz familjen. Alaskan Huisky anses inte vara mycket av en ras och inte hänvisa till någon anor.
2. En medelstor hund, har Siberian husky upprätt trekantiga öron, skära svans asnd disntinctive markngs. Generellt kallas slädhundar, Alskan huskies har spetsiga öron, som skiljer den från andra slädhundar.
3. När man jämför de fysikaliska egenskaperna, är Siberian husky mindre än Alaskan husky. De Alaskan Huskies är smalare än den Siberian husky.
4. Man kan också komma över skillnaden i färgen på ögonen. När Siberian husky har en blå eller en kombination av blå och bruna ögon, har Alaskan Husky bruna ögon.