Skillnaden mellan Panther och JaguarsPanther vs Jaguars

Båda dessa är stora katter. Folk tror att det faktiskt ingen skillnad mellan de två. t I tillägg till detta, skulle de flesta människor tror att det inte finns någon skillnad mellan pantern och Jaguar eftersom de är båda kattdjur som har samma jaktmetod. Med tanke på jaktmetoder, både pantern och Jaguar jakt efter samma typ av mat kött.

Termen 'panter' är helt enkelt en allmän term för stora katter, och som skulle innefatta jaguaren. Att helt enkelt skilja mellan de två, jaguarer är faktiskt pantrar. Tillsammans med de jaguarer skulle vara lejon, leoparder, tigrar, och andra stora katter. Det är säkert att säga att alla jaguarer är pantrar. Men om människor skulle säga att alla pantrar är jaguarer, då skulle det vara ett misstag, eftersom, såsom nämnts tidigare, skulle pantrar inkluderar tigrar, lejon och leoparder. Dessutom finns det en skillnad i deras klassificering, närmare bestämt deras släkte. Jaguars är från släktet panter medan pantrar är från släktet Panthera Pardus.

Människor kan ha också lärt att svarta pantrar är en annan art av stora katter eftersom det skiljer sig från det typiska utseendet av stora katter, närmare bestämt jaguar. Men i själva verket dessa svarta pantrar är fortfarande antingen leoparder eller jaguarer. Det enda som egentligen skiljer är färgningen av pantrarna. Dessa andra färger panter arter kallas melanistic pantrar. Missfärgning av pantrar från den typiska fläckig eller randiga päls orsakas av melanism, den ökade mängden mörk pigmentering i huden eller håret av djur. Ibland kan melanism också förekomma inte bara på huden eller håret, utan också för ögon och vissa fåglar 'fjädrar.

Det finns en skillnad mellan pantern och Jaguar när det gäller de specifika fysiska attribut också. Storleken på dessa varelser har små skillnader. Jaguarer vanligtvis skulle väga cirka 124-211 pund. eller 56-96 kilo. Pantrarna, å andra sidan, skulle väga cirka 100-250 pounds. De skulle också ha en skillnad i längd. Utbudet av längden på jaguarer skulle vara cirka 5-6 cm lång, medan intervallet för pantrar 'längd kunde gå från 7-8 fot.SAMMANFATTNING:

1. Det finns en skillnad i klassificeringen av pantrar och jaguarer.

2. pantrar kan vara svart i färgen medan jaguarer kan upptäckas.