Skillnaden mellan Akita och Akita Inu 'Akita' och 'Akita Inu'

Hundar var de första djuren som ska tämjas och de användes vid jakt och som mänskliga följeslagare. De kom ursprungligen från den grå vargen som fanns 15.000 år sedan. De har varit till stor nytta för människan, särskilt i vallning, dra laster, bistå polisen och militären, och att hjälpa handikappade personer.
Det finns flera raser av hundar i dag som ett resultat av selektiv avel. Deras beteenden och anatomi formas av olika miljöfaktorer. Deras lekfullhet och tecken på social kognition och kommunikation är ett resultat av deras interaktion med människor.

Olika underarter av hundar har olika egenskaper; i själva verket kan även hundar som föds upp från en viss hundras manifestera egenskaper som skiljer sig från hunden som de föds. Ta fallet med den Akita och Akita Inu, till exempel.
Akita Inu är en stor japansk hundras. Det är en ras som anses skiljer sig från Akita eller American Akita av de flesta länder utom USA och Kanada som betraktar dem som av samma ras. Även om det är så, de två typerna av hundar har flera skillnader.

En väsentlig skillnad mellan de två är formen på sina huvuden. Den Akita har en stor, trekantig huvud som liknar en björn och små ögon. Akita Inu har ett huvud som är formad som en räv 's, har mandelformade ögon och öron som sätts lägre och mer framåt.

Färgerna på sina rockar skiljer sig också. Medan Akita Inu finns i fem olika färger, kommer Akita i flera färger. Akita Inu hundar kommer endast i vit, lisma, röd, sesam, och brindle färger medan Akita hundar kommer i alla andra färger.Akita Inu är uppfödd att vara en sällskapshund eftersom dessa hundar är extremt lojala och intelligent. Även om de blir lätt uttråkade, kan de vara helt nöjd i hem som förser dem med leksaker och om de tas ut på promenader.

Den Akita är uppfödd att vara en vakthund eftersom Akita hundar är mycket alert och orädd. De lever vanligtvis och arbeta ensam eller i par snarare än i grupp. De skiljer sig också i storlek och höjd med Akita som tyngre och större av de två.

Sammanfattning:
1. Akita Inu är en stor japansk hundras medan Akita är också japanskt ursprung men anses av vissa vara av en annan ras.
2. Akita är större och tyngre än den Akita Inu.
3. Akita har ett huvud som liknar en björn 's medan Akita Inu har ett huvud som liknar en räv' s.
4. Akita har små ögon medan Akita Inu har mandelformade ögon.
5. öron Akita Inu sätts mer framåt och lägre än öron Akita.