Skillnaden mellan dimma och molnDimma vs moln

Det är inte så svårt att skilja dimmor från moln. Båda är naturliga händelser som sker i alla luftrummet runt om i världen. Bortsett från att vara ett objekt av glans, molnet spelar också en betydande roll i vädercykeln. De tar formen på grund av kondens processen. Det är när vattenånga (från avdunstning) lägger sig i luften och sedan omvandlar tillbaka till flytande form. Molnbildningen är mycket viktigt, mest speciellt för vegetation, eftersom det kommer att hjälpa till vid utfällningen av vattnet tillbaka till jorden i form av regn.

I händelse av att du 'll märker en tydligt tom och molnfri blå himmel, spelar det' t innebära att vattnet i luften inte är närvarande. I själva verket är den vattenånga eller droppar bara osynligt flyter genom luften. De materialiseras i luften som molnen när de blandar upp med dammpartiklar, rök och salt. Som ett resultat, växer de större. Storleken på dessa små droppar kan variera från tio mikron till fem mm. Den omgivande kall luft i högre höjder är en idealisk miljö för bättre kondensering och molnbildning. Det finns många typer av moln som cirrus, Stratus, cumulus och nimbus för att nämna några.

Dimma, i sin enklaste mening, är bara en form av moln som ligger låg på eller nära marknivå. Fortfarande använder kondenseringsprocessen, dessa molnliknande formationer förverkligas nära marknivån. Detta bevisar att moln don 't formuläret endast vid mycket höga höjder. Det finns också tider på dagen och vissa säsonger som är idealiska för dimbildning. Eftersom miljön blir fuktigare och jordens yta blir kallare, tar kondensation på lägre nivåer. Några av de bästa ställena att ta en glimt för dimma är Newfoundland Island, Point Reyes, och Kalifornien bland andra. Dessa platser uppleva mer än 200 dagar av dimma per år.sammanfattning:

1. Vattenånga kondens högt upp i luften banar väg för att molnbildningen.
2. Dimma är precis samma som moln, men de bildas vid lägre höjder i närheten av den svala jordens yta.
3. Dimman 's fukt erhålls vanligtvis från närliggande vattenformationer såsom sjöar, hav, floder och oceaner medan den som används i molnbildningen innehåller också fukt från luften på himlen.
4. Fog bildning sker när skillnaden mellan daggpunkten och temperaturen inte är mer än 2. 5 grader Celsius (4 grader Fahrenheit).