Skillnaden mellan Gust och vindGust vs Wind

När du tittar på väderleksrapporten för följande dag, är du säker på att komma över en mängd olika termer som reportern använder för att ge dig en insikt om vilken typ av dag du kan förvänta sig. Några av de terminologier är ganska lätt att förstå, som temperatur och nederbörd. Andra är lite mer förvirrande, eftersom dessa termer tycks avse samma sak. Även om det i verkligheten är detta inte fallet. Till exempel, när vädret reporter talar om vind och vindstöt, han eller hon faktiskt hänvisar till två olika saker. Denna guide hjälper dig att lära mer om skillnaderna mellan de två.

Generellt sett hänför sig vinden till flödet av olika gaser inom ett stort område. Vinden kan uppstå i yttre rymden, liksom solvinden, eller inom vår jord 'atmosfär. Vinden som vi upplever då och då när vi går ut och njuta av naturen, orsakas av en kombination av varm och kall luft, vilket resulterar i en skillnad i atmosfärstryck. är därför varmluft Detta är mindre tät än kall luft. en annan orsak till vinden är konstant rotation av jorden som den kretsar runt solen. egenskaperna hos ett visst område kommer också att påverka styrkan i vind. det är av denna anledning som man bara kan känna en bris när du lämnar ditt hem, men sedan börjar verkligen känna styrkan i vinden när du går centrum, och är omgivna av höga skyskrapor.

Alla vindbyar är en typ av vind. En vindpust är en plötslig ökning av vinden 'hastighet som varar mer än 20 sekunder. Detta inträffar oftast när vindhastigheter nå en topp på minst 16 knop. En vindby kommer vanligtvis i två-minutersintervall. En vindby kommer ganska plötsligt och abrupt. det finns ett antal olika skäl för vindbyar att inträffa. en av orsakerna till en vindby är när det finns en plötslig övergång från högt tryck till lågt tryck. en annan orsak till en vindby att inträffa är den terräng. vind är vanligare i områden där det är extremt höga träd, eller konstgjorda infrastrukturer. när vinden går runt berg, kullar, träd och konstgjorda infrastrukturer, ökar hastigheten för bara en kort tid.

Sammanfattning:1. En vindpust och vind båda hänvisar till förflyttning av olika gaser i jorden 'atmosfär runt jorden.

2. Vind skapas av skillnaden i lufttrycket som orsakas av lättare varmluft och tätare kall luft. Å andra sidan, vindbyar är korta ökningar av vinden 's hastighet, huvudsakligen orsakade av vinden passerar genom terrängen.