Skillnaden mellan ponny och hästPonny vs Horse

Det är mycket lätt att skilja en ponny från en häst. En häst är lätt skiljas från ponny främst genom höjd. Ponnyer är kortare än hästar. När ponnyer kommit till en höjd upp till 14. 2 händer (händer i allmänhet används för att bestämma höjden av hästar och ponnyer), hästarna kommer till en höjd av mer än 14. 2 händer och mestadels 15. 2 händer.

Det är inte bara att ponny och häst är olika i deras höjd, men de visar också vissa distinkta drag. När man jämför de kroppsfunktioner, ponnyer är lite stockier än hästar. Ponnyer är starkare än hästar. Eftersom ponnyer har en robust kropp, de har mer motståndskraft mot kyla än hästar.

Jämfört med hästar är ponnyer anses vara envis och mer intelligent.

Hästar har tunna manar, kort övergripande päls, och tunna svansar. Tvärtom, ponnyer har tjocka manar, mer rock och tjock svans. Till skillnad från hästar, ponnyer har korta ben och ett stort fat. Ponnyer har också tunga ben jämfört med hästar. Ponnyer har korta och tjocka halsar. Till skillnad från hästar, ponnyer har korta huvuden.I temperament också, ponnyer och hästar har skillnader. Ponnyer tenderar att ha en lugnare temperament än hästar.

Ponnyer är också bra flockdjur. Även ponnyer används för att dra kärror och vagnar är hästarna oftare används för detta. Folk tycker inte om att rida hästar, men de oftast föredrar en tur på en häst.

Sammanfattning:

1. ponnyer är kortare än hästar. När ponnyer kommit till en höjd upp till 14. 2 händer (händer i allmänhet används för att bestämma höjden av hästar och ponnyer), hästarna kommer till en höjd av mer än 14. 2 händer och mestadels 15. 2 händer.
2. Jämfört med hästar är ponnyer anses vara envis och mer intelligent.
3. ponnyer tenderar att ha en lugnare temperament än hästar.
4. Ponnyer är lite stockier än hästar. De är starkare än hästar.
5. Ponnyer har mer motståndskraft mot kyla än hästar.
6. Hästar har tunna manar, kort övergripande päls, och tunna svansar. Ponnyer har korta och tjocka halsar. Till skillnad från hästar, ponnyer har korta huvuden.